eTrebinje
Najnovije Trebinje

Objavljen spisak lica iz Trebinja koja se nalaze u kućnoj izolaciji

Izvor:

Fotografija:

gradska-uprava-trebinje
Grad Trebinje

Gradski Štab za vanredne situacije objavio je spisak lica iz Trebinja koja se nalaze u kućnoj izolaciji, kao preventivnoj mjeri uslijed pandemije novog virusa korona.

Na spisku (prvi dio) se nalaze 252 lica koja su u proteklom periodu prešla državnu granicu i ušla u Republiku Srpsku, odnosno BiH ili su doputovali iz mjesta gdje je zabilježen virus korona.

SPISAK POGLEDAJTE OVDJE

Ažuriranje liste će se raditi svakodnevno.

Osnovno pravilo kućne izolacije je da lice koje se u njoj nalazi ostane kod kuće i izbjegava bliski kontakt sa drugim ljudima, koji predstavlja svaki kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od dva metra.

U kućnoj izolaciji je potrebno da poštujete sljedeće preporuke:

 • Ostanite kod kuće, u prostoriji koja se može redovno provjetravati,
 • Ne napuštajte kuću, ne odlazite na posao, školu, vjerska ili druga okupljanja,
 • Ne pozivajte nikoga u kuću i ne primajte posjete,
 • Izbjegavajte kontakt sa ukućanima koliko god je to moguće – boravite u posebnoj prostoriji,
 • Ukoliko je moguće, koristite odvojen toalet,
 • Često perite ruke sapunom i vodom. Koristite papirne ubruse ili poseban peškir – nikako ne dijelite isti peškir sa ukućanima,
 • Koristite odvojeno posuđe, pribor za jelo, posteljinu,
 • Hranu i potrepštine neka vam dostave porodica, prijatelji ili dostavljač, ali održavajte potrebnu udaljenost od njih (barem jedan metar), stavite masku ili prekrijte usta i nos maramicom prilikom preuzimanja,
 • Pratite simptome. Ukoliko se pojave povišena temperatura (mjerite temperaturu barem dva puta dnevno), kašalj ili kratak dah, telefonom pozovite Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja (059/240-693) ili epidemiologa (066/222-819), od koga će dobiti dalja uputstva,
 • Dok kašljete i kišete, usta prekrijte maramicom – maramicu nakon upotrebe odložite u kantu za smeće sa poklopcem, a ruke dobro operite i dezinfikujte sredstvom na bazi alkohola,
 • Svakodnevno dezinfikujte prostorije u kojima boravite,
 • Ostali ukućani, takođe, treba da provode pojačane mjere lične higijene, da ograniče svoje kretanje i socijalne kontakte, ali tako da ne naruše svoje radne i druge neodložne obaveze.

Počela je i pojačana kontrola svih lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji, koju, više puta dnevno, vrši više od 50 ljudi.

Mole se svi građani da, ukoliko primjete, neko lice koje bi trebalo da bude u kućnoj izolaciji, a istu ne poštuje, to prijavi na broj 121 ili 122.

Iz Štaba su se još jednom zahvalili svim građanima i privrednicima koji imaju razumijevanja za sve preventivne mjere koje je donio gradski Štaba za vanredne situacije.

RadioTrebinje.com


Povezane vijesti

Samoizolacija se smanjuje sa 14 na 10 dana?

eTrebinje

Objavljena imena lica koja ne poštuju kućnu izolaciju

eTrebinje

Više od 50 ljudi kontrolisaće lica u kućnoj izolaciji nekoliko puta dnevno

eTrebinje

Trebinjac kažnjen jer nije bio u samoizolaciji

eTrebinje

NOVA MJERA U TREBINJU – Objavljivanje identiteta lica u samoizolaciji

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više