eTrebinje
Republika Srpska

Plate po 1.000 evra: Petrović najavio povišice za terenske radnike ERS

Izvor:

Fotografija:

luka-petrovic
Luka Petrovic generalni sekretar SNSD

Radnici u elektrodistributivnim preduzećima u RS koji idu na teren moraće u naredne dvije do tri godine da dobiju duplo veće plate, ističe generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović.

Ta plata bi mogla da iznosi i 1.000 evra, i to nije problem, poručio je Petrović juče iz Trebinja, pred kraj prvog dana Samita energetike koji se održava na jugu Srpske.

U društvu se ističe da su plate velike u energetskom sistemu, ali one su čak i ispod prosjeka, ističe on, navodeći da je prosječna plata u Elektrokrajini manja od republičkog prosjeka.

– Ne krijemo to i svjesni smo da moramo doći u fazu da povećamo plate radnika na terenu. Neko će se možda i ljutiti na to, ali to su ljudi koji idu na teren, otklanjaju nam kvarove, rješavaju nam pitanje stabilnosti snabdijevanja i obračuna kilovat-sata, i šta je problem da dobiju i duplo veću platu – ističe Petrović.

Radnik na terenu mora dobiti više novca od onog u kancelariji.

– A potreban je i radnik u kancelariji, ali ne u ovom obimu kao što je to sada. I bolje je da ne živimo u iluziji da svi mogu samo dolaziti na posao. Mora se i doprinositi na poslu – izričit je Petrović.

Srpskainfo.com


Povezane vijesti

Petrović: Teže je raspodijeliti preostalih 10 odsto pozicija, nego 90%

eTrebinje

Petrović: Urušavajući moje ime, Vukanović pokušava da zavlada Hercegovinom

eTrebinje

Petrović: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

eTrebinje

Petrović: Nema poskupljenja struje do Nove godine

eTrebinje

Petrović: Istorijski prihod ERS-a od skoro milijardu KM, dobit 80.000.000 KM, nastavljaju se sve investicije

eTrebinje

“Stabilan sistem” Petrović tvrdi da NEĆE BITI POSKUPLJENJA STRUJE u Srpskoj

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više