eTrebinje
Trebinje

Saopštenje Aktiva DDK “SWISSLION IAT” povodom otkazivanja akcije

Izvor:

Fotografija:


Saopštenje koje smo dobili prenosimo u cijelosti


Poslije 54.godine uspješnog rada Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje i postojanja Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi SWISSLION IAT Trebinje otkazana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je bila zakazana za 07.03.2020.godine (subota).

Obrazloženje: Radnici Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske ne prikupljaju krv neradnim danima!

Povodom Vašeg obavještenja da niste u mogućnosti da sprovedete akciju dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva DDK SWISSLION IAT koja je trebala da se organizuje 07.03.2020. godine (subota), članovi našeg aktiva i rukovodstvo  SWISSLION IAT osjeća se veoma poniženo i razočarano zbog nerazumijevanja našeg Aktiva DDK SWISSLION DDK.

U saopštenju Zavoda za transfuzijsku medicinu  Republike Srpske se navodi stav da je zavod protiv organizovanja akcija DDK u neradne dane. Vi, poštovani zdravstveni radnici iz Zavoda kojima je osnovna djelatnost prikupljanje krvi možete da birate kad ćete raditi.organizovati akcije prikupljanja najdragocjenije tečnosti koja život znači!

Mi smo dobrovoljni davaoci krvi SWISSLION IAT među kojima je 80%  davalaca koji rade na mašinama i tako obezbjeđuje život svojih porodica i opstanak SWISSLION IAT! Svako odsustvovanje s posla ugrožava rad našeg kolektiva. Za planiranu akciju koja je trebala da se održi 07.03.2020.god. bilo je prijavljeno 60 dobrovoljnih davalaca krvi koji su bili spremni da daruju svoju krv. Zapitajte se poštovani zdravstveni radnici kako bi vaša služba funkcionisala kada vam na posao ne bi došlo 20% radnika od kojih zavisi uspjeh u radu jednog kolektiva!

Služba za transfuziju krvi počela je s radom dalekog marta 1966.godine. Prva doza krvi darivana je 07.03.1966.god. Prvi Aktiv osnovan u Hercegovini, je Aktiv DDK SWISSLION IAT, koji je osnovan krajem marta 1966.godine. Iza nas je 54 godine uspješnog rada, za to vrijeme članovi našeg Aktiva DDK darivali su 12125 doza krvi ili prosječno za 54 godine 224,5 doza najdragocjenije tečnosti koja šivot znači!

Aktiv DDK SWISSLION IAT je nosilac najvećih državnih i republičkih odlikovanja.

Naš Aktiv DDK  50 godina je bio najveći Aktiv DDK u Hercegovini i bio najveći oslonac Opšte bolnice u Trebinju!

Zato nas je Vaš stav još više razočarao i uvrijedio.

Čovjek kada odluči da postane humanista, humanista je do kraja svog života, tako da i mi davaoci krvi gdje god darivali svoju krv bilo to u Trebinju, Mostaru, Bijeljini ili Tuzli uvijek i bilo na kom drugom mjestu darivajući svoju krv ostajemo veliki humanisti!

Zahvaljujemo Vam se na dosadašnjoj saradnji i obavještavamo Vas da će planirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi članova Aktiva DDK SWISSLION IAT biti održana krajem mjeseca marta u Herceg Novom!

Molim Vas da se još jednom zapitate možete li raditi bez davalaca krvi?!

P.S. Kao višestruki dobrovoljni davalac krvi imao sam priliku da učestvujem, u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u širem regionu Crne Gore, Srbije, Makedonije gdje su se akcije održavale isključivo subotom. Uoči fudbalskog derbija  FK CRVENA ZVEZDA – FK PARTIZAN odigrane 01.03.2020.godine (nedelja)  organizovana je akcija DDK gdje su svi koji su darivali krv dobili besplatne ulaznice za derbi! Tako se bori za davaoce krvi!!!

Branislav Špuran

Predsjednik Aktiva DDK Swisslion Industrija alata Trebinje


Povezane vijesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi povodom Dana policije

eTrebinje

Akcija povodom 54 godine od prve uzete doze krvi: Učestvovalo preko 60 humanista

eTrebinje

Zajednička akcija darivanja krvi

eTrebinje

Aktiv Elektroprivrede darovao krv

eTrebinje

Radnici u trebinjskim medijima darovali deset jedinica krvi

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više