eTrebinje
Najnovije Trebinje

Miljanović: Zdravstveno stanje kovid pacijenata stabilno

Izvor:

Fotografija:


U Bolnici Trebinje trenutno je hospitalizovano devet kovid oboljelih iz naše regije, od čega četvoro Trebinjaca i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

„Od devet hospitalizovanih, troje ima težu kliničku sliku, ostali su sa srednje teškim zdravstvenim stanjem. Za sada su svi stabilno, bez znakova pogoršanja i nijedno od njih nije na respiratoru“, kaže za Radio Trebinje direktor Bolnice Trebinje dr Ljubica Miljanović.

Ona je dodala da su za oboljele od virusa korona u Bolnici Trebinje trenutno na raspolaganju dva respiratora, od kojih je jedan, pored digitalnog rendgen aparata, kupio predsjednik kompanije „Svislajon“ Rodoljub Drašković.

Čekaju se novi respiratori

Dr Miljanović je podsjetila da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije najavio da će uskoro iz Kine u Bolnicu Trebinje biti dopremljen jedan respirator, sa neophodnom dodatnom opremom.

“Elektroprivreda RS za našu bolnicu doniraće jedan, a tri respiratora stižu od kompanija ‘Herc Gradnja’ i ‘EFT grupa’ te od manastira Tvrdoš. Respiratori su naručeni i njihova dostava se očekuje u najskorije vrijeme”, ističe direktor Bolnice Trebinje.

Grupa trebinjskih privrednika i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izdvojili su blizu 50 000 KM za nabavku najpotrebnije medicinske opreme za potrebe naše bolnice.

Viziri za zdravstvene radnike od Trebinjaca iz Beograda

Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić“ iz Beograda doniralo je 625 vizira za zdravstvene radnike u Trebinju i Ljubinju u cilju adekvatne zaštite od virusa korona.

„Ovo je višekratna oprema, značajna za sve nas koji radimo sa zaraženim osobama od kovida 19. Oko 350 vizira ostaje za našu bolnicu, a ostatak ćemo ravnomjerno rasporediti za Dom zdravlja, regionalni centar Instituta za javno zdravlje RS i apoteke u našem gradu. Jedan dio donacije biće uručen Domu zdravlja Ljubinje, po naročitoj želji Udruženja Trebinjaca ‘Jovan Dučić’, kojem toplo zahvaljujemo jer je svaka pomoć u pandemiji virusa korona dobrodošla“, ističe dr Miljanović.

Svi koji žele da pomognu da Bolnica u Trebinju što spremnije odgovori na epidemiju virusa korona, sredstva mogu da uplate na žiro-račun kod Unikredit banke 5510300001222360 i devizni račun kod Unikredit banke u eurima, broj BA39 5517 9048 1991 1156 SWIFT: BLBABA22.

Dr Miljanović, koja je i član Štaba za vanredne situacije Grada Trebinja, apelovala je na sve naše sugrađane da i dalje budu disciplinovani u poštovanju propisanih mjera nadležnih institucija, kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

Miljanovićeva umjesto Viškovića u Predstavničkom domu BiH

eTrebinje

Krivične prijave zbog izbora najskuplje firme za gradnju bolnice u Trebinju

eTrebinje

Miljanović: Karcinom dojke izlječiv do 98 odsto ako se na vrijeme otkrije

eTrebinje

U Trebinju krajem septembra pripremni radovi na izgradnji nove bolnice

eTrebinje

Zabranjene posjete u trebinjskoj Bolnici

eTrebinje

U ovoj godini počinje izgradnja nove bolnice, prof. dr Peško na čelu tima za buduće kadrove

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više