eTrebinje
Trebinje

Dodik – Jedan respirator iz Kine ide u trebinjsku Bolnicu

Izvor:

Fotografija:


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu iduće sedmice dobiti jedan respirator, te još jedan broj respiratora koji treba da stignu iz Kine.

“Republika Srpska je iz Kine dobila dva respiratora i početkom iduće sedmice jedan će biti dostavljen ovdje u izolatorijum, a jedan u Trebinje”, rekao je novinarima Dodik, koji je danas obišao ovu zdravstvenu ustanovu.

On je podsjetio da je Republika Srpska u Kini kupila 180 respiratora, koji treba da budu dopremljeni.

“Ovdje se planira da odjeljenje za borbu protiv korone ima 12 respiratora i iz ove kvote popunićemo tih 12 respiratora i obezbijediti da može da se reaguje”, rekao je Dodik i dodao da je sa rukovodstvom bolnice dogovoreno da im se doznači 250.000 KM da za renoviranje jednog od starih objekata bolnice.

On je podsjetio da je u borbu protiv širenja epidemije virusa korona uključen kao član Koordinacije na nivou Republike Srpske, da je učestvovao i u donošenju odluka Predsjedništva BiH, te ukazao na neophodost da se u bolnici “Srbija” obezbijede uslovi za nesmetano pružanje sve potrebne medicinske usluge uporedo sa borbom protiv virusa korona.

“Cilj je da u centralnom bloku ne dođe do zaraze i zato je dobro da je u posebnom bloku napravljen izolatorijum”, konstatovao je Dodik.

On je ponovio zahvalnost medicinskim radnicima za teret koji su podnijeli u vrijeme trajanja epidemije virusa korona i najavio da Republika Srpska razmišlja kako da iznađe mogućnosti da ih stimuliše.

Dodik je pozvao stanovništvo Srpske da male zastoje u širenju virusa korona ne shvataju olako.

“Moramo ostati oprezni, slušati upute medicinskih stručnjaka. Oni su ti koji određuju našu politiku danas”, naglasio je Dodik.

Direktor bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija zahvalio se srpskom članu Predsjedništva BiH za posjetu, te za pomoć, dosadašnji i danas obećanu.

Načelnik anesteziologije u bolnici “Srbija” Stoja Erić rekla je da se u izolatorijumu ove bolnice nalaze tri pacijenta oboljela od virusa korona i da su svi oni, uključujući i jednog sa srednje teškim oblikom bolesti, u stabilnom stanju.

Pomoćnik direktora bolnice za medicinske poslove Đorđe Pejić naglasio je da se bolnica prilagodila situaciji i da je spremna da pruži pomoć srednje i teško oboljelim pacijentima od virusa korona.

Prema njegovim riječima, bolnica u ovom momentu ima sve što je potrebno za to, pa i respiratore.

“Raspolažemo sa pet respiratora od kojih su dva stavljena na raspolaganje u kovid izolatorijume”, precizirao je Pejić i dodao da zasada nije bilo potrebe za njihovim korištenjem.

SRNA


Povezane vijesti

Dodik: “Putujem u Rusiju 23. maja”

eTrebinje

Dodik: Niko nije prekinuo saradnju sa Amerikom

eTrebinje

Dodik: Ako Šmit nametne zakon o imovini, donijećemo odluku o samostalnosti Srpske

eTrebinje

Dodik: Izgradnja aerodroma i brze ceste – budućnost Trebinja i regije

eTrebinje

Dodik sutra u Gacku i Bileći

eTrebinje

Dodik razgovarao sa Šapurićem o nastavku saradnje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više