eTrebinje
Region

Galenika proizvela 372.000 tableta hlorokina

Izvor:

Fotografija:


Kompanija “Galenika” proizvela je 372.000 tableta hlorokina, lijeka koji se koristi za liječenje oboljelih od virusa korona, tako da je država obezbijeđena, rekla je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije Sanja Radojević Škodrić.
“Imamo dovoljne količine i sada možemo da se opustimo. Možemo čak da sačekamo i eventualnu ponovnu pojavu virusa na jesen, sa te strane smo osigurani”, rekla je Škodrićeva za Televiziju “Pink”.

Ona je istakla da je “Galenika” uspjela da se organizuje za nevjerovatno kratko vrijeme i da uveze supstanicu za pravljenje hlorokina, kao i da počne da proizvodi taj lijek koji se u terapiji protiv virusa korona koristi u nekim zemljama od februara.

Škodrićeva je navela da je hlorikin ključni lijek za liječenje pacijenata zaraženih koronom, ali da ne smije da se uzima na svoju ruku.

Prema njenim riječima, svi lijekovi su centralizovani, kako bi se obezbijedilo da ga sve kovid bolnice dobiju ravnomjerno i kontinuirano.

Govoreći o nacionalnoj kampanji doniranja krvne plazme izliječenih pacijenata za terapiju zaraženih od virusa korona, Škodrićeva je rekla da je već jedan izliječeni dao svoju plazmu, sa još sedam je obavljen razgovor, a do kraja sedmice očekuje se još 30 donatora.

Ona je dodala da je još rano da se govori o efektima terapije sa krvnom plazmom.

SRNA


Povezane vijesti

Lijek protiv korone raste u Hercegovini?

eTrebinje

BiH dobija 23 hiljade tableta jednog od najefikasnijih lijekova za Covid-19

eTrebinje

Naučnici s Oxforda blizu vakcine protiv korone, testirani majmuni ozdravili

eTrebinje

Italijanska naučnica prva dobrovoljno primila test vakcinu protiv korone

eTrebinje

Vučić: Počela proizvodnja lijeka hlorokin u Srbiji

eTrebinje

Kompanija iz Bosne i Hercegovine proizvela lijek koji se koristi se u liječenju virusa korona

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više