eTrebinje
Republika Srpska

Helikopterski servis odustao od nabavke novog helikoptera

Izvor:

Fotografija:


Helikopterski servis Republike Srpske nije nabavio helikopter i nalazi se u procesu poništenja postupka javne nabavke, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se dodaje da Helikopterski servis Republike Srpske u subotu, 18. aprila, nije imao aktivnosti, te da u svom vlasništvu posjeduje helikopter “AŠ 19”, registarskog broja E7-RSG.

Povodom objavljivanja pojedinih medija o nabavci helikoptera, iz Vlade Republike Srpske ističu da je u skladu sa instrukcijama Vlade i Ministarstva finansija, a u vezi sa nastalim posljedicama epidemije virusa korona, prilikom izrade rebalansa budžeta odlučeno da se odustane od nabavke.

“Tako da je prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava, upućen Vladi Republike Srpske 7. aprila, kao i prijedlog rješenja o stavljanju van snage rješenja o davanju saglasnosti na sprovođenje postupka javne nabavke robe – helikoptera, što je Vlada Republike Srpske usvojila na sjednici 9. aprila”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Helikopterski servis Srpske, kao ugovorni organ donijeti odluku o poništenju postupka javne nabavke helikoptera, nakon što odluka o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava bude objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske.

Odluka o poništenju postupka javne nabavke biće objavljena na portalu javnih nabavki i na veb stranici Helikopterskog servisa Republike Srpske, te dostavljena svim potencijalnim ponuđačima.

SRNA


Povezane vijesti

Djevojčica iz Berkovića helikopterom transportovana u Banjaluku

eTrebinje

Požar gasi i helikopter

eTrebinje

Petrović: “ERS” će nabaviti helikopter za pomoć Hercegovcima

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više