eTrebinje
Republika Srpska Najnovije

Prošireni policijski čas na snazi 1, 2. i 3. maja

Izvor:

Fotografija:

mup-republike-srpske

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da je Republički štab za vanredne situacije donio odluku da 1, 2. i 3. maja bude uveden prošireni policijski čas s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.
Pašalić je istakao da će zabrana kretanja na teritoriji cijele Republike Srpske biti na snazi u petak, 1. maja od 12.00 do subote, 2. maja u 5.00 časova, potom od subote u 12.00 do nedjelje, 3. maja u 5.00 časova. A zatim od nedjelje u 12.00 do ponedjeljka, 4. maja, u 5.00 časova.

On je na konferenciji za novinare, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao da će poljoprivredni proizvođači u pograničnom dijelu uz rijeku Drinu od sutra moći prelaziti u Srbiju da bi mogli obavljati radove.

Pašalić je rekao da ne bi trebalo biti smetnji kada je riječ o prelasku poljoprivrednih proizvođača iz Srbije u Srpsku, gdje obrađuju zemlju, te da je Vlada Srbije ranije o tome donijela odluku.

On je rekao da danas, zbog epidemiološke situacije, nije odlučivano o prelasku radnika iz Srpske u Srbiju, gdje su zaposleni.

Pašalić je rekao da se mnogo više proizvođača prijavilo na javni poziv kada je riječ o sufinansiranju kapitalnih investicija u poljoprivredi, odnosno nabavci mehanizacije, izgradnji objekata i slično.

“Ministarstvo je ranije za te namjene obezbijedilo 8,2 miliona KM, a prijavljeno je investicija u vrijednosti od oko 14 miliona KM. Dakle, juče smo odlučili da isplatimo sve prispjele zahtjeve u tom iznosu”, rekao je Pašalić.

On je precizirao da će Vlada u tom smjeru naći način da obezbijedi sredstva za isplatu svih oko 1.450 zaprimljenih zahtjeva sa 30 ili 40 odsto, zavisno od toga da li je riječ o mladima ili područjima sa otežanom proizvodnjom.

“Ove investicije Vlade i samih proizvođača omogućiće da se ove godine u poljoprivrednu mehanizaciju i kapitalne objekte investira oko 50 miliona KM, što je značajno za Srpsku”, rekao je Pašalić i dodao da je lani za ove namjene Vlada izdvojila 5,6 miliona KM, a ove godine 14 miliona.

On je, ilustracije radi, naveo da će Vlada obezbijediti 6,7 miliona KM za sufinansiranje nabavke 247 novih traktora i 755 priključaka.

“Nabavku opreme u stočarskoj proizvodnji sufinansiraćemo sa 1,5 miliona KM, izgradnju objekata sa 1,4 miliona i slično. Takođe, ranije smo planirali smo da odvojimo 1,3 miliona KM za podršku prehrambenoj industriji, ali ta podrška će ipak biti 2,5 miliona KM. Želimo u tom smislu da pripremimo prerađivačku industriju jer očekujemo da otkupe sve ono što se kod nas proizvede tokom godine i da se tome da prednost”, istakao je Pašalić.

On je rekao da će vlasti Srpske procijeniti da li će biti eventualnog produženja roka privrednim subjektima za prijave za sredstva iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

SRNA


Povezane vijesti

Lukač – Uvijek postoji opcija da se uvede policijski čas

eTrebinje

Crna Gora vraća policijski čas

eTrebinje

Crna Gora: Ukinut policijski čas tokom praznika

eTrebinje

PRODUŽUJU SE EPIDEMIOLOŠKE MJERE U FBiH Policijski čas i druge restrikcije OSTAJU NA SNAZI

eTrebinje

Lukač: Ne razmatra se policijski čas uoči praznika

eTrebinje

Crna Gora uvela policijski čas od 19 časova

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više