eTrebinje
Region

“Razmišljati i o studentima iz RS i Crne Gore”

Izvor:

Fotografija:


Član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da još nije tačno definisano kada će i kako biti otvorena granica Srbije, ukazavši da treba razmišljati i o studentima iz Republike Srpske i Crne Gore.

Tepavčevićeva je rekla da otvaranje granice ne zavisi samo od Srbije i da je potreban konsenzus sa drugim državama koje su donosile različite preporuke.

Ona je za RTS rekla da će 18. maja biti otvoreni aerodromi i da će se tada vidjeti kakva će biti situacija sa putnicima koji dolaze u Srbiju.

Tepavčevićeva je istakla da treba razmisliti o mogućnosti otvaranja nekih graničnih prelaza prema susjednim zemljama jer će u Srbiju, kako je rekla, zbog nastavka rada fakulteta dolaziti mnogo studenata iz Crne Gore i Republike Srpske.

Ona je navela da je aktivnost virusa korona u Srbiji “definitivno oslabila”, ali da je virus i dalje prisutan, te da svi treba da se pridržavaju mjera i savjeta ljekara.

Tepavčevićeva je izrazila očekivanje da će narednih dana u Srbiji biti sve bolji epidemiološki pokazatelji, podsjetivši da se epidemija odjavljuje kada bez novozaraženih prođe 28 dana.

U Srbiji je sinoć ukinuto vanredno stanje koje je zbog virusa krona bilo uvedeno 15. marta, ali su na snazi mnoge preventivne mjere za sprečavanje širenja virusa.

(Srna)


Povezane vijesti

Kisić-Tepavčević: Virus svakodnevno pokazuje da je tu

eTrebinje

Doktorica Kisić Tepavčević o novom žarištu: Ovo nije smjelo da nam se desi

eTrebinje

Kisić Tepavčević: Potrebno je 15 minuta kontakta da se virus prenese

eTrebinje

Kisić Tepavčević: Uspjeli smo da nadmudrimo virus

eTrebinje

BEZ OPUŠTANJA Kisić Tepavčević: Vraćamo se normalnim aktivnostima, ali virus i dalje cirkuliše

eTrebinje

Ovo su malo poznati detalji iz života Darije Kisić Tepavčević: DRUGA STRANA doktorke o kojoj priča cela Srbija

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više