eTrebinje
Video Trebinje

Petrović: Opoziciji odgovara odgađanje izbora jer uviđaju da loše stoje (Video)

Izvor:

Fotografija:


Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da opoziciji u Republici Srpskoj, SDS-u i PDP-u, odgovara odgađanje i bježanje od zakonitih rokova za održavanja lokalnih izbora u Srskoj i BiH, jer i prema anketama, koje sami provode, uviđaju da loše stoje.

 

“I onda govore, hajde da izbore pomjerimo bar 15 dana, mjesec ili mjesec i po, pa ćemo imati bolju šansu… Ali oni /SDS i PDP/ to ne mogu jer su pokazali da i dalje ne raskidaju koaliciju sa SDA i Demokratskim frontom, a koja je protiv interesa Srpske. S druge strane, nama, koji radimo na jačanju i očuvanju Srpske, izbori apsolutno odgovaraju i spremni smo čistog obraza da izađemo pred svakoga, pred aktiviste i među narod”, rekao je Petrović.

On je rekao da je nelegalan izbor članova CIK-a BiH, u kojoj su silom većine izabrani ljudi iz pomenutih opozicionih stranaka, podsjetivši da se, prema Izbornom zakonu, izbori uvijek održavaju u prvoj nedjelji u oktobru, osim ako tada ne bude vjerski praznik.

“Za nas je zakoniti datum 4. oktobar i tada izbore treba održati. u Zakonu nema mogućnosti odgađanja izbora, a oni su ih prolongirali prvo navodeći da nemaju finansije za njihovo održavanje. CIK je zadužen za sprovođenje izbora i izbornih radnji do sprovođenja zaključenja izbornog procesa, a ne za obezbjeđenje finasiranja, što je dužnost Savjeta ministara, entitetskih vlada i lokalnih zajednica”, pojasnio je Petrović.

 


Povezane vijesti

Petrović: Teže je raspodijeliti preostalih 10 odsto pozicija, nego 90%

eTrebinje

Petrović: Urušavajući moje ime, Vukanović pokušava da zavlada Hercegovinom

eTrebinje

Petrović: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

eTrebinje

Petrović: Nema poskupljenja struje do Nove godine

eTrebinje

Petrović: Istorijski prihod ERS-a od skoro milijardu KM, dobit 80.000.000 KM, nastavljaju se sve investicije

eTrebinje

“Stabilan sistem” Petrović tvrdi da NEĆE BITI POSKUPLJENJA STRUJE u Srpskoj

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više