eTrebinje
Trebinje

Pomen vojnicima Bobanske čete

Izvor:

Fotografija:


U selu Rapti, u regiji Bobani kod Trebinja, gdje su se u Odbrambeno-otadžbinskom ratu vodile teške borbe protiv hrvatskih snaga, obilježeno je 28 godina od formiranja slavne udarne Bobanske čete.

“Od 120 boraca, više od polovine je bilo ranjeno, a među 23 poginula, život je na Borcima, kod Konjica, 1994. godine izgubio i njen prvi komandant, slavni vojvoda Nedeljko Vidaković, kojem je sagrađen i spomenik u Trebinju, u znak sjećanja na njegovo junaštvo”, podsjetili su bivši borci ove čete, s kojim je nekada ratovao i vojvodin brat Savo, koji je nedugo nakon formiranja čete poginuo u rodnom selu Rapti.

Nezavisne novine


Povezane vijesti

Obilježen pomen poginulim borcima Bobanske čete (Foto)

eTrebinje

Sjećanje na Bobansku četu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više