eTrebinje
Trebinje

Preminuo general Svetozar Oro

Izvor:

Fotografija:


U subotu, 23. maja u Beogradu je u 95. godini preminuo general Svetozar Oro.

Svetozar Oro rođen je 1926. godine u Veličanima u Popovom Polju.

Učesnik je NOR-a i nosilac Partizanske spomenice 1941. godine. Završio je najviše vojne škole. Obavljao je niz najodgovornijih dužnosti, između ostalog bio je i načelnik Političke uprave ЈNA. Tokom radnog vijeka, bio je politički predstavnik vlade FNRЈ pri komandi Mirovnih snaga UN-a u Egiptu i vojni ataše Јugoslavije u Londonu. Za svoj rad, više puta je nagrađivan i odlikovan.

Nosilac je Ordena zasluga za narod sa srebrnim zracima, Ordena bratstva i jedinstva sa srebrnim vencem, Ordena jugoslovenske zvezde sa zlatnim vencem, Ordena ЈNA sa zlatnom zvezdom, Ordena za vojne zasluge sa zlatnom zvezdom, a u dva navrata nagrađen je Ordenom za hrabrost.

Nosilac je i brojnih stranih odlikovanja, između ostalog i Medalje UN-a “U službi mira”, Holandskog velikog ordena i Medalje SSSR-a…

Datum sahrane generala Ora biće naknadno saopšten.

Izvor: radiotrebinje.com


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više