eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Privreda Srpske pocrvenila i u maju

Izvor:

Fotografija:


Privreda Republike Srpske bilježi velike gubitke u maju uprkos ublaženim epidemiološkim mjerama. Tako je u maju industrijska proizvodnja u padu od čak 14,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a i gotovo sve druge oblasti su u debelom minusu.

Poslovanje privrede se odrazilo i na stanje u budžetu, pa su tako prihodi od indirektnih poreza doznačeni za Republiku Srpsku u maju manji za gotovo trećinu u odnosu na peti mjesec prošle godine.

Najveći pad u industrijskoj proizvodnji u maju je u oblasti prerađivačke industrije – 20,4 odsto. Osim toga, u maju je smanjena i proizvodnja električne energije za 10,2 odsto u odnosu na isti mjesec lani.

Istovremeno, po podacima koje je Srpskainfo dobila od Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Republici Srpskoj je u maju doznačeno oko 99,9 miliona KM prihoda od indirektnih poreza, dok je u petom mjesecu prošle godine taj iznos bio 148,1 milion maraka. Smanjenje je odraz smanjenih privrednih aktivnosti i potrošnje građana.

Srpska Info


Povezane vijesti

Bilećki giganti srušeni krađom i kriminalom

eTrebinje

Odlazak kompanija iz Rusije i Ukrajine šansa za privredu BiH

eTrebinje

Opština Ljubinje povukla potez vrijedan pažnje investitora

eTrebinje

Višković: Staćemo u kraj onima koji radnicima daju plate u kovertama

eTrebinje

Srbija: Osam milijardi evra za građane i privredu

eTrebinje

Višković: Vlada će nastaviti pomagati privrednicima kojima je onemogućen rad

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više