eTrebinje
Region Vijesti

Vučić: Dijalog mora da se nastavi uprkos Tačijevoj optužnici

Izvor:

Fotografija:


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se dijalog sa Prištinom mora nastaviti uprkos optužnicama za ratne zločine protiv predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija.

Vučić je za briselski portal “Politiko” rekao da ne želi da komentariše optužnicu Specijalnog suda protiv Tačija, ali da želi pokretanje dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, koji je u zastoju više od godinu dana.

“Ne želimo da potpaljujemo još više političke ili fizičke sukobe između Srba i Albanaca, a to je i najbolji način da zašitimo sigurnost i bezbednost Srba koji žive na Kosovu”, rekao je Vučić.

On je dodao da Beograd treba da nastavi proces dijaloga sa bilo kim koga albanska strana izabere za svog predstavnika.

Na pitanje da li će se sastati sa Tačijem ako on bude uključen u razgovore, Vučić je rekao da to ne zavisi od njega, prenose beogradski mediji.

U Vašingtonu je danas u organizaciji specijalnog izaslanika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela trebalo da bude održan sastanak između Vučića i Tačija.

Tači je odustao od sastanka po saznanju da je Specijalno tužilaštvo podnijelo na ispitivanje optužnicu protiv njega i njegovih najbližih saradnika u terorističkoj Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

Od sastanka je odustao i premijer samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti koji je zatražio od Grenela da sastanak odgodi za drugi datum.

Glas Srpske


Povezane vijesti

Vučić najavio: Čeka nas okupacija. Ali ako krenete na naš narod…

eTrebinje

“Roboti će nositi stvari po Beogradu”; “Pet hiljada Rusa traži dozvolu za rad u Srbiji”

eTrebinje

“Šta hoćete, da krenemo u rat” Vučić o pregovorima između Beograda i Prištine

eTrebinje

Vučić: “Petorka” mi je rekla šta nas čeka ako ne prihvatimo plan

eTrebinje

„Odluka je jednoglasna“ Vučić poručio da će Srbija ujutru poslati zahtjev za VRAĆANJE VOJSKE NA KOSOVO

eTrebinje

Vučić: Tražićemo povratak srpske vojske i policije na KiM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više