eTrebinje
Ostali sportovi Sport

Red Bul ni ne misli o Fetelu: Nećemo ga dovesti, imamo vozače

Izvor: Mondo.ba

Fotografija: Arhiva


Da li će Fetel u Red Bul? Neće, očigledno. Ali, ne svojom krivicom.

Nemački vozač koji će na kraju sezone napustiti Ferari bi pristao na ugovor sa svojim bivšim timom, ali su oni odlučili da im nije potreban!

Barem tako tvrdi Krstijan Horner, direktor Red Bula. Čelnik ekipe je otvkrio da nisu ni imali nameru da višestrukom svetskom šampionu ponude saradnju.

”Očigledno je da je pokrenuta ova tema. Mi smo imali sjajno vreme sa Sebom i on je deo naše istorije. Nismo očekivali da će biti slobodan ove godine, ali ne možemo da mu ponudimo ugovor. Imamo odličnu saradnju sa našim vozačima, Maks Verštapen i Aleks Albon su dobar par za budućnost”, otkrio je on.

Horner je istakao i da smatra da je Sebastijan Fetel svestan da nema ništa od njegovog povratka u Red Bul. Tako se tim potencijalnih ekipa značajno smanjuje.

Pre nego što su angažovali iskusnog Fernanda Alonsa, sa Fetelom je pregovarao Reno, ali do te saradnje nije došlo. Kako Verštapen i Albon imaju puno poverenje, a Ferari je već doveo Karlos Sainca, nemački vozač ostaje sa malo brojnim mogućnostima.

Jedna od njih je i na napravi jednogodišnju pauzu u bogatoj karijeri, pa da na početku naredne sezone ponovo pokuša da pronađe tim.

Fetel (33) je u Formuli 1 od 2007. godine. Do sada je vozio za BMW Zauber, Toro Roso, Red Bul i Ferari, a osvojio je četiri šampionske titule.


Povezane vijesti

Spektakl: Kultard vozio Formulu 1 ulicama Beograda

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više