eTrebinje
Svijet Vijesti

Epidemija u Italiji je prošla

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Ilustracija


Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Ðenovi, kaže da je epidemija COVID-19 u Italiji prošla i da se to vidi po brojevima.

virusa korona. Svake vijesti počinju sa dnevnim izvještajima o broju zaraženih i hospitalizovanim. Ali, to je pogeršan utisak. Epidemija virusa COVID-19 je prošla, i to se vidi po brojevima: imali smo 4.000 pacijenata u intenzivnoj njezi, a danas u zemlji sa više od 60 miliona stanovnika, samo 60“, kaže dr Baseti.

Kako prenosi agenzija AGI, on je kritikovao tendenciju da se svakodnevno, poput ratnih izvještaja, govori o rastu zaraženih bez analize podataka koliko je asimptomatskih, koliko hospitalizovanih i slično.

Ni u jednoj drugoj zemlji se tako ne radi, samo u Italiji, tvrdi doktor Baseti.

„Insistira se na negativnim podacima i zaboravlja da je Italija bila prva na udaru pandemije i da smo uspjeli da izađemo iz krize“, kaže infektolog.

Po njegovoj ocjeni, problem je u komunikaciji i krivce vidi u lokalnim institucijama, medijima, ali i među „stručnjacima“ kojima i sam pripada.

„To insistiranje na negativnom samo zbunjuje ljude, plašimo ih, a zdravstvena kriza, bar što se tiče Italije je prošla“, zaključio je Baseti.


Povezane vijesti

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Trese se italijansko podzemlje: Pao jedan od najtraženijih kriminalaca u svijetu (VIDEO)

eTrebinje

Rus otkrio: “U SAD stvorena hibridna verzija korone, virus ubio 80 odsto zaraženih”

eTrebinje

Nakon dvije i po godine: Iz SZO poručuju da se nazire kraj pandemije korona virusa

eTrebinje

Za hitnu upotrebu: Odobrena vakcina protiv kovida za inhalaciju

eTrebinje

Otkriven novi test za mjerenje kovid antitjela, saznate sve kod kuće

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više