eTrebinje
Najnovije Trebinje

GLASAJMO ZA TALENTE IZ TREBINJA: TV prenos festivala „Ritam Evrope“ 19. septembra

Izvor: Radio Trebinje/Daliborka Radanović

Fotografija: Radio Trebinje


Ovogodišnji Festival „Ritam Evrope“ biće održan u nešto drugačijem obliku nego prethodnih godina, zbog pandemije virusa korona, a televizijski prenos će biti 19. septembra na Radio-televiziji Republike Srpske.

Trebinje će predstavljati devetoro talentovanih pjevača i plesača, uzrasta od 12 do 20 godina, koji će, kako je odabrano, nastupati kao predstavnici Izraela. Trebinjska grupa je najbrojnija među učesnicima ovog velikog takmičenja, rečeno je na današnjem prijemu koji je za mlade talente i organizatore „Ritma Evrope“ priredio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je istakao da će Grad Trebinje podržati ove mlade talentovane ljude, koji će, kako je naveo, na najbolji način predstaviti grad na Trebišnjici.

„Mi ćemo podržati naše talentovane učesnike ovog takmičenja. Iako to nije u ugovoru, odlučili smo da finansiramo i izradu kostima u kojima će oni nastupati. Tokom priprema, podržaćemo ih ako im bilo šta bude potrebno. Drago nam je da je Trebinje najbrojnija grupa, znači da imamo dosta talentovane djece u svim oblastima i naše je da ih podržimo. Velika podrška od Grada Trebinja za našu djecu! Nadamo se da ćemo kao tim sve uraditi, dati sve od sebe zajedno  kao ekipa i da će ova djeca biti na ponos kako Grada Trebinja tako i cijele RS“, naveo je Ćurić.

Igor Karadarević, direktor programa „Ritam Evrope“ je rekao da je zadovoljstvo raditi sa trebinjskom grupom „Ritma Evrope“ jer su to izuzetno taletovana djeca koja na lak način usvajaju sve preporuke i znanja.

„Bilo nam ja jako teško da na audiciji odaberemo ovogodišnje učesnike jer Trebinje zaista ima dosta talentovane djece. Ovo devetoro koje smo odabrali ove godine predstavljaju Grad Trebinje i državu Izrael, ukoliko pobijede o našem trošku putovaće u ovu zemlju. Profesionalnost trebinjske djece mogu da mjerim sa profesionalnošću djece Nikozije na Kipru. Vrlo brzo upijaju ono što im se kaže, znaju šta treba da urade. Liče mi na tu primorsku djecu“, naveo je Karadarević.

Još uvijek se ne zna u kome će formatu biti televizijski prenos, glasanje će biti organizovano putem SMS poruka, a biće i glasanje stručnog žirija gradova učesnika.

„U finalnom tv prenosu nastupiće učesnici 14 gradova i opština RS. Glasaće se SMS-om,  glasanje uživo ćemo otviriti 19. avgusta na RTRS-u, a biće i glasanje žirija gradova učesnika u tv prenosu. Svaki žiri grada učesnika će glasati po posebnim propozicijama“, pojasnio je Karadaravić.

Ukoliko grad Trebinje pobijedi ove godine, tv prenos će naredne godine biti iz Trebinja.

„Naredne godine će prenos biti na deset svjetskih televizija i to bi moglo mnogo da znači za Trebinja i ovu djecu te promociju ovog divnog grada. Sljedeće godine će djecu Srpske u ‘Ritmu Evrope’ gledati deset zemalja od Švedske do Kipra“, rekao je on.

Tokom takmičenja će, kako je naveo, biti vođeno računa o zdravlju djece uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Jovana Đerković, jedna od plesačica trebinjske grupe je rekla da joj je čast što su dospjeli da u tv prenosu „Ritam Evrope“ predstavljaju Trebinje.

„Svjesni smo da je velika odgovornost pred nama i da je ovo veliki projekat, stoga smo odlučili da budemo što istrajniji u ovom što radimo i za šta smo talentovani. Želim da zamolim sve građane Trebinja da glasaju za nas kada glasanje bude otvoreno, 19. avgusta“, poručila je ona.

Djeca su, u znak zahvalnosti na podršci, gradonačelniku Trebinja poklonila fotografiju na kojoj su svi predstvanici Trebinja na ovogodišnjem „Ritmu Evrope“.

Devetočlanu grupu Trebinja na ovom značajnom takmičenju – koje se nakon 12 godina koliko postoji, i organizovanja u više evropskih zemalja po prvi put održava u Republici Srpskoj, zahvaljujući javnom televizijskom servisu – RTRS i gradonačelnicima i načelnicima opština u Srpskoj – predstavljaće: Katarina Janković, Jovana Pejanović, Ana Jokanović i Matija Tučić, Viktorija Vujičić, Saška Gudelj, Jelena Delić, Irina Kraljević i Jovana Đerković.


Povezane vijesti

Posao za 87 lica iz Trebinja

eTrebinje

Stipendiju Grada Trebinja dobilo 115 studenata

eTrebinje

INTERVJU, MIRKO ĆURIĆ: Svakako da je obnova Begove kuće projekat od interesa za Trebinje

eTrebinje

Počinje pripremna nastava za studente u organizaciji Grada

eTrebinje

Grad Trebinje novčano nagradio radnike sa kovid odjeljenja

eTrebinje

Rukovodstvo Grada čestitalo praznik rada

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više