eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Vijesti

Građani Srpske uzeli 841 turistički vaučer ili 1,7 odsto emitovanih

Izvor: Capital.ba

Fotografija:


Za 15 dana koliko je otvoren poziv građanima Srpske da se prijave, podijeljeno je 841 vaučera ili tek 1,7 odsto od ukupno emitovanih 50.000 vaučera.

Na adresu Ministarstva trgovine i turizma do sad je stiglo 940 prijava, dok je ukupno izdato 841 turistički vaučer u vrijednosti 84.100 KM, što je nepuna dva procenta od pet miliona maraka koliko je iz Budžeta RS odvojeno za ovu pomoć domaćem turističkom sektoru.

Za učešće u subvencionisanom korištenju smještaja putem turističkih vaučera, kažu u resornom ministarstvu turizma, odlučuje se sve veći broj ugostitelja i turističkih agencija u Srpskoj, zbog čega očekuju da će biti i više zainteresovanih građana.

„Svakodnevno zaprimamo nove zahtjeve kako ugostitelja, tako i turističkih agencija koje žele da se upišu u Evidenciju subjekata kod kojih se može iskoristiti turistički vaučer. S obzirom da je poziv za podnošenje prijave za upis u Evidenciju ovog organa otvoren do 1. novembra 2020. godine, a imajući u vidu veliku zainteresovanost građana za ovaj vid smještaja putem turističkih vaučera, očekujemo dalje povećanje broja ugostitelja i turističkih agencija koji imaju namjeru da učestvuju u šemi dodjele vaučera“, naveli su u odgovoru iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Do sada se u Evidenciju ugostitelja kod kojih se može iskoristiti vaučer prijavio 41 ugostitelj, koji su stavili na raspolaganje ukupno 53 objekta, a tu spadaju hoteli, moteli, hosteli, pansioni,..

Broj turističkih agencija koje su odlučile učestvovati u šemi dodjele turističkih vaučera iznosi 21.

Podsjećamo, turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u Evidenciju.

Evidenciju o ugostiteljima i turističkim agencijama kod kojih se mogu iskoristiti vaučeri možete pogledati na sljedećim linkovima: UGOSTITELJI TURISTIČKE AGENCIJE

Capital


Povezane vijesti

Vučić: Hvala narodu Srpske što je uz nas, na Srbiju možete da se oslonite

eTrebinje

Građani se ODRIČU NAJOSNOVNIJEG: Inflacija pojela i plate i povišice

eTrebinje

Turistički vaučeri u Srpskoj u opticaju od 1. jula do 30. oktobra

eTrebinje

Cjenovnici na pumpama u Srpskoj drastično se razlikuju

eTrebinje

Cijene goriva u Crnoj Gori niže nego u Srpskoj i BiH: Stižu i nova poskupljenja

eTrebinje

Evo kolike će biti najniže penzije u RS nakon povećanja

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više