eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Trebinje Vijesti

Tri uhapšena Trebinjca predata Tužilaštvu BiH

Izvor: TrebinjeLive.info

Fotografija: Ilustracija


Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Trebinje su danas, 4. avgusta 2020. godine uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvještaj o lišenju i sprovođenju, u Tužilaštvo BiH sproveli lica inicijala N.Š., D.B. i S.V. koja su lišena slobode u okviru operativne akcije „TRAG“.

Lica inicijala M.N. i F.V. su nakon kriminalističke obrade otpuštani iz prostorija Policijske uprave Trebinje. Lice inicijala M.S. se nalazi u JZU „Opšta Bolnica“ zbog zdrastvenih tegoba koje je osjećao i ranije.

Navedena lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od septembra 2019. do avgusta 2020. godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika ( Republika Hrvatska) izvršili krivično djelo „Organizovanog kriminala“ vezano za krivično djelo „Neovlašteni promet opojnih droga“ iz Krivičnog zakona BiH.

Tužilaštvu BiH je dostavljen izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 11 lica za koje postoji osnov sumnje da su u vrijeme trajanja akcije „TRAG“ izvršila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča, juče, 3. avgusta 2020. godine, nije bilo lica lišenih slobode, dok je kod lica inicijala N.V. iz Foče izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija po naredbi Suda BiH kojom prilikom nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima „Organizovanog kriminala“ i „Neovlašteni promet opojnih droga“ i zbog toga lice nije obuhvaćeno izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela.


Povezane vijesti

Tužilaštvo: Lučić osumnjičen za niz nezakonitosti

eTrebinje

Krijumčarili velike količine kokaina: Za ovu petorku iz Trebinja određen pritvor

eTrebinje

Nakon informacije da se Zeljković vraća u fotelju direktora ovako su reagovali iz Tužilaštva

eTrebinje

Tužilaštvo naložilo obdukciju izbodenog Gačanina

eTrebinje

Panika zbog SKY aplikacije: Upućene prijetnje tužiocima

eTrebinje

Tim tužilaca radi na predmetima gdje je korištena Sky aplikacija

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više