eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Princ Filip Karađorđević posjetio Mostar: Počasni skok sa Starog mosta u njegovu čast

Izvor: Preokret

Fotografija: Preokret


Filip Karađorđević, drugi sin prestolonaslednika Aleksandra i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance, unuk kralja Petra II od Jugoslavije i praunuk kralja Aleksandra od Jugoslavije danas je sa porodicom posjetio Mostar, Blagaj i Prebilovce.

Posjeta princa Filipa i njegove porodice Hercegovini traje već nekoliko dana. Smjestivši se u Trebinju, jutros su najprije obišli Hram Hristovog vaskrsenja u Prebilovcima. Potom je princ, u pratnji mostarskog protojereja stavrofora Radivoja Krulja obišao Tekiju u Blagaju, a potom se zaputio u Mostar.

Princ Filip Karađorđević je prvi član svoje kraljevske kuće koji je posjetio Mostar nakon svoga pradjeda Kralja Aleksandra Karađorđevića.

Svojom posjetom Mostaru šalje poruku mira i ljubavi za sve mostarce i to svjedoči time što je posjetio i pravoslavne, i katoličke i muslimanske bogomolje i verske lidere i Mostaru.

Zvona obnovljenog Sabornog hrama Svete Trojice u Mostaru, zvonila su u njegovu čast.

Princ je obišao i stari grad, posebno se zadržavši na mezaru velikog pjesnika Osmana Đikića, kao i na grobu Alekse Šantića. Na mostarskom Starom mostu izveden je poseban skok u njegovu čast.

U Karađozbegovoj džamiji dočekao ih je imam Jusuf Bećoja, a u Samostanu Svetog Petra i Pavla fra Iko Skoko koji su ih u srdačnoj dobrodošlici upoznali sa istorijatom vjerski objekata i vjerskih zajednica u ovom gradu.


Povezane vijesti

Jak zemljotres pogodio BiH

eTrebinje

Snimak tuče navijača Veleža i Željezničara (VIDEO)

eTrebinje

Započnite svoju karijeru u svijetu CNC tehnologija

eTrebinje

Mostar će i ove godine ugostiti najbolje svjetske skakače

eTrebinje

Mostar grca u smeću, uprkos visokim temperaturama

eTrebinje

VLADIKA ILARION: U PREBILOVCIMA IMAŠ OSJEĆAJ DA JE TU CIJELA SVETA ZEMLJA

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više