eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Vijesti

Cijena testova na koronu u Srpskoj za sada ostaje 200 KM

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Ilustracija


Cijena komercijalnih testova na virus korona za sada ostaje 200 KM, jer nam ulazni parametni trenutno ne dozvoljavaju nižu cijenu, rekao je za “Nezavisne” Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

“Smanjenje cijene komercijalnog testiranja zavisi od ulaznih parametara, nama vrijednost samih testova diktira najveći dio cijene komercijalnog testiranja”, rekao je Zeljković.

Dodao je da ovaj Institut sedmično razmatra cijene testova, ali da su trenutni ulazni parametri takvi da ne dozvoljavaju jeftinije komercijalno testiranje.

“Interesovanje građana za ovaj vid testiranja je veliko, mi se nadamo da ćemo kroz nove nabavke testova uspjeti da spustimo cijenu komercijalnog testiranja, te da na taj način izađemo u susret građanima”, kazao je Zeljković.


Povezane vijesti

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Rus otkrio: “U SAD stvorena hibridna verzija korone, virus ubio 80 odsto zaraženih”

eTrebinje

Nakon dvije i po godine: Iz SZO poručuju da se nazire kraj pandemije korona virusa

eTrebinje

Za hitnu upotrebu: Odobrena vakcina protiv kovida za inhalaciju

eTrebinje

Otkriven novi test za mjerenje kovid antitjela, saznate sve kod kuće

eTrebinje

U Srpskoj 202 novozaraženih, u Trebinju 26

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više