eTrebinje
Najnovije Košarka Trebinje Sport

KK Leotar: Opstanak u Premijer ligi BiH, uz dva pojačanja

Izvor: Radio Trebinje/D.M.

Fotografija: Radio Trebinje


Opstanak u Premijer ligi BiH, uz dva pojačanja – Nikolu Đurasovića i Stefana Mijovića – cilj je Košarkšakog kluba „Leotar“ u novoj sezoni koja, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, počinje 3. oktobra, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare ovog kluba.

Aleksandar Vujić, predsjednik kluba „Leotar“ je istakao da je prethodna godina bila specifična pojavom virusa korona i prekidom prvenstva, a za košarkaški klub „Leotar“ godinu će pamtiti kao jednu od najuspješnijih takmičarskih godina.

„Završili smo sezonu među šest najboljih klubova BiH, među četiri ABA ligaša, a posebno bi istakao osvajanje Kupa RS, kao i potvrdu dobre saradnje sa Gradskom upravom i Sportskim društvom „Leotar“ i da je naš klub proglašen za najuspješniji sportski kolektiv u Trebinju. Za narednu godinu obećavamo dobru atmosferu u klubu i mnogo rada i ako se ukaže prilika da prevaziđemo očekivanja kao i prethodnih godina“, naveo je Vujić.

On je istakao da i ove takmičarske godine neće izostati finansijska podrška Gradske uprave i Sportskog društva „Leotar“, kao i da će se nastaviti dobra saradnja sa sponzorima.

Šef stručnog štaba Miro Vukoje kaže da su juče krenuli sa pripremama, da su igrači spremni i da bi prvenstvo trebalo da počne 3. oktobra i sve nakon toga ide im u prilog zbog priprema.

„Daćemo svoj maksimum da ostvarimo cilj. Zbog troškova, pripreme su u Trebinju. Ove godine otpustili smo pet, a doveli dvojicu igrača. Zbog trenutne situacije sa virusom, ove godine, okosnicu će činiti igrači koji su prošle godine iznijeli prvenstvo. Prošli rezultati nam nameću obavezu da moramo da imamo pozitivnu energiju, posvećenost i strast prema ovom poslu, da svoje aktivnosti i sposobnosti dignemo iznad maksimuma, da bismo došli do cilja“, istakao je Vukoje.

Đorđije Ninković, kapiten Košarkškog kluba“Leotar“ rekao je da su srećni, da su se nakon duge pauze, od šest mjeseci, vratili na teren.

„Bez treninga i utakmica vrlo težak period za košarkaše. Srećni smo povratku u salu i treninzima i nadamo se dobrim igrama. Daćemo svoj maksimum. Skratila nam se rotacija i roster, znam da će biti teško ali vjerujem u svoje saigrače. Pokazali smo ove godine da smo bili kao jedna velika porodica i to tako najbolje fukcioniše. Da nas posluži zdravlje i nadamo se dobrim rezlutatima u narednoj godini“, naveo je Ninković.

Dva velika pojačanja u klubu su Nikola Đurasović i Stefan Mijović, koji su ponikli u Trebinju.

Nikola Đurasović, kaže da je osjetio momenat da se vrati kući, nakon pet godina.

„Po treći put se vraćam u klub. I to je bilo svake pete godine  – 2010., 2015.  i 2020. Sigurno ćemo dobro trenirati, što je garant dobrog rezultata. Postavili smo cilj, borba za opstanak. Gledajući ekipu, mislim da ćemo imati dobru atmosferu i dobra rad. S obzirom da znam momke, igrali smo zajedno mnogo godina, može biti ogroman adut za ovu sezonu. Ako se neke stvari poslože, možemo da težimo ka većem i da ćemo sezonu završiti uspješno“, rekao je Đurasović.


Povezane vijesti

Leotar savladao Promo u Donjem Vakufu

eTrebinje

Pobjeda košarkaša Leotara u Bregovima

eTrebinje

Pobjeda košarkaša na gostovanju u Bijeljini

eTrebinje

Leotar poražen od Slavije na početku prvenstva

eTrebinje

Mali majstori velikog srca

eTrebinje

Ičelić: Zaslužili smo plasman u ABA 2 ligu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više