eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

U Srpskoj 69 novih slučajeva virusa korona, ukupno 4.911

Izvor: RTRS

Fotografija: Ilustracija


U poslednja 24 časa, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 je testirano 522 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 69 lica.

Kada je riječ o novozaraženima, sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet iz Foče, četiri iz Šamca, po tri osobe iz Banjaluke, Višegrada, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala, Prijedora i Teslića, po dvije iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice, Han Pijeska i Čelinca i po jedna iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Prnjavora, Sokoca, Ugljevika i Šipova.

Prijavljena su 4 smrtna slučaja (Ljubinje, Petrovo, Bijeljina i Višegrad), a u Univerzitetskom klinčkom centru Republike Srpske je preminula i 1 osoba iz Brčkog kod koga je dokazana infekcija SARS-CoV-2.

U navedenom periodu, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je prijavljeno 173 smrtnih slučajeva od COVID-19.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 70, a u opštim bolnicama 193.

Pod zdravstvenim nadzorom u Republici Srpskoj trenutno su 4.442 osobe, a nadzor je završen kod 43.580 osoba.

Od početka epidemije, u periodu od 04. marta do 31. jula 2020. godine, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 testirano je ukupno 50.873 lica. Infekcija je potvrđena kod 4.911 lica, od kojih je 2.534 ( 51,60%) oporavljeno.


Povezane vijesti

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Rus otkrio: “U SAD stvorena hibridna verzija korone, virus ubio 80 odsto zaraženih”

eTrebinje

Vučić: Hvala narodu Srpske što je uz nas, na Srbiju možete da se oslonite

eTrebinje

Nakon dvije i po godine: Iz SZO poručuju da se nazire kraj pandemije korona virusa

eTrebinje

Za hitnu upotrebu: Odobrena vakcina protiv kovida za inhalaciju

eTrebinje

Otkriven novi test za mjerenje kovid antitjela, saznate sve kod kuće

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više