eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

UKC RS skoro da više nema mjesta za oboljele od korone

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske /UKC/ Vlado Đajić izjavio je danas da se u ovoj ustanovi trenutno nalazi 18 oboljelih od kovida 19 koji su na respiratoru i 60 pacijenata u kovid bolnici.

“Imamo mnogo mlađih pacijenata na respiratoru, kao i na Infektivnoj klinici sa ozbiljnim kliničkim slikama, sa ozbiljnim upalama pluća. Oko 100 pacijenata dnevno pregledamo”, rekao je Džajić novinarima u Banjaluci.

Džajić je naglasio da su u UKC-u, kao i u drugim bolnicama u Srpskoj, gotovo popunjeni svi kapaciteti planirani za oboljele od kovida 19, ističući da je to, nažalost, posljedica neodgovornog ponašanja pojedinaca uprkos brojnim apelima da se stanovništvo pridržava mjera.

On je još jednom pozvao na odgovorno ponašanje, te ukazao da su zdravstveni radnici na izmaku snaga i da se ogroman novac troši za liječenje oboljelih od kovida 19.


Povezane vijesti

UKC: Nema lijekova za hemoterapiju, pacijenti vraćeni

eTrebinje

UKC: Trebinjki spasili život „vještačkim srcem“

eTrebinje

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Ljekari liječe tijelo, a oni dušu: Evo na koje načine sveštenici olakšavaju muke pacijentima u UKC Srpske

eTrebinje

VIDEO-Đajića pitali zašto je Stanivuković ove godine mogao ući na UKC:“Djeca kad slušaju morate ih nagraditi“

eTrebinje

Rus otkrio: “U SAD stvorena hibridna verzija korone, virus ubio 80 odsto zaraženih”

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više