eTrebinje
Trebinje

Stefan Višekruna promovisao „Vjetrometinu“

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Na platou Muzeja Hercegovine večeras je održana promocija druge knjige “Vjetrometina” Stefana Višekrune.

Sama riječ vjetrometina najslikovitije opisuje i dočarava duboka unutrašnja balkanska previranja i mnogovjekovne borbe čovjeka za svoju slobodu i dostojanstvo. Zajedničko mojoj prvoj i drugoj knjizi je svakako tematika koja se u suštini nije promijenila, samo što je moja druga knjiga sadržajnija od prve i u njoj se pored pjesama nalaze eseji i aforizmi“, kazao je ovaj mladi trebinjski pjesnik.

U programu su učestvovali Snežana Bodiroga-Grbić i Evelina Dučić, profesori srpskog jezika i književnosti uz muzičku pratnju Dragana Jelačića na harmonici.

Njegove pjesme “Ne laj u prazno”, “Srodna duša”, “Ljudsko stanje” i “Zatvorenici” prepjevane su na engleski jezik i zastupljene u svjetskoj antologiji poezije “Književni razgovori”.


Povezane vijesti

Kineskinja promoviše ljepote Hercegovine (VIDEO)

eTrebinje

Predstavljanje knjige u čast mitropolita Amfilohija i episkopa Atanasija u nedjelju u Trebinju

eTrebinje

Predstavljena knjiga „Nemanjići: vladari i vreme srpskog srednjeg veka“

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više