eTrebinje
Trebinje

U Trebinju održan sastanak komunalnih preduzeća Srpske i Srbije

Izvor: SRNA

Fotografija: SRNA


Predstavnici udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti i privrednih komora Republike Srpske i Srbije istakli su na sastanku u Trebinju da su ciljevi u narednom periodu razmjena iskustava, zajedničko apliciranje na projekte i podizanje komunalnih i uslužnih djelatnosti na veći nivo.

Direktor Gradskog komunalnog preduzeća iz Trebinja Nedeljko Lambeta rekao je da je današnji sastanak prvi korak u saradnji dva udruženja i privrednih komora Srpske i Srbije.

– Ideja je razmjena iskustava, zajedno da apliciramo na određene projekte, fondove, pravna regulativa takođe da se promijeni. Sve komunalne probleme koje imaju Vršac, Beograd ima i Trebinje i Novi Grad. Želimo to sve da popravimo i dignemo na veći nivo – rekao je Lambeta.

Direktor Јavnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” iz Beograda Marko Popadić ocijenio je da je ovo uspješan nastavak zajedničke saradnje.

– Najveći zajednički problem jeste što mora dosta da se radi na edukaciji. Moramo da radimo na procesu razvijanja reciklaže, da probudimo svest kod ljudi koliko je bitno da se otpad odlaže kako treba – rekao je Popadić.

Predstavnik Privredne komore Republike Srpske Mile Petrović rekao je da je grad Trebinje na pravi način pokazao kako treba da izgleda grad i njegovo uređenje.

Sekretar Udruženja za komunalne djelatnosti Privredne komore Srbije Dalibor Јoknić istakao je da je komunalni sektor vrlo bitan za neku državu, odnosno lokalnu samoupravu, dodavši da su neki od izazova u ovoj djelatnosti manjak radne snage i nedostatak novca.

– Sa druge strane imamo problem novca, on nije samo problematičan u komunalnom sektoru, ali je jako vidljiv. Tokovi novca su vrlo poremećeni ovom pandemijom, odnosno naplata je takva kakva jeste. Kompleteno rešenje je reformi komunalnog sektora – rekao je Јoknić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da mu je čast i zadovoljstvo da čuje da je Trebinje čist grad i izrazio spremnost da se saslušaju primjeri iz cijelog regiona, ali i da se prezentuje sve ono što se radi u ovom gradu na tom planu.


Povezane vijesti

Dodik o detaljima sastanka s Putinom “Razgovarali smo i o gradnji gasovoda kroz Srpsku”

eTrebinje

Kremlj potvrdio: U toku je priprema sastanka Putina i Dodika

eTrebinje

Višković i Petrović sastali se u Trebinju sa Draškovićem

eTrebinje

Otkazana posjeta Lavrova Beogradu

eTrebinje

MSP Rusije: Sofija, Skoplje i Podgorica nisu dozvolile prelet

eTrebinje

Stevandić pred koaliciju stavio pitanje vraćanja toplog obroka za javni sektor

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više