eTrebinje
Najnovije Trebinje

Ćurić, Košarac – U toku izrada elaborata, uskoro posjete slobodnim zonama u zemlji i regionu

Izvor: Grad Trebinje

Fotografija: Grad Trebinje


Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da će predstavnici Grada i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH u narednom periodu posjetiti slobodne zone u našoj zemlji i regionu kkao bi se upoznali sa njihovim funkcionisanjem, te da je u toku izrada elaborata o prvoj slobodnoj zoni u Republici Srpskoj koja će biti smještena u rejonu Draženske Gore.

Ćurić je, nakon sastanka sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašom Košarcem, te predstavnicima spoljnotrgovinske komore BiH i privrednih komora Republike Srpske i FBiH, istakao da će se prilikom posjete slobodnim zonoma definisati šta je neophodno za osnivanje slobodne zone u Trebinju.

„Prednosti naše slobodne zone su blizina luka ‘Ploče“ i budućeg aerodroma u našem gradu, što će nam omogućiti da ozbiljnije kompanije počnu svoje poslovanje u Trebinju“, kazao je Ćurić.

Ministar Košarac je rekao da je današnji sastanak četvrtom po redu koji se tiče osnivanja slobodne zone u Trebinju, što govori o ozbiljnoj namjeri Gradske uprave i gradonačelnika kada je riječ o stvareanju još povoljnijeg privrednog ambijenta.

Košarac je naveo da je osnivanje slobodne zone najbolji odgovor svim privrednicima ne samo u Hercegovini i Republici Srpskoj, već i u FBiH.

„Brojne su komparativne prednosti područja Trebinja, što će slobodnu zonu učiniti veoma atraktivnom za potencijalne investitore“, naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, veoma je važno da u narednom periodu zakon o slobodnim zonama dobije i Republika Srpska, jer u FBiH postoje čak četiri formiraneslobodne zone.

Planirano je da se slobodna zona na području Trebinja prostire se na oko 14 hektara.


Povezane vijesti

Sastanak Katića i gradonačelnika Ćurića

eTrebinje

Ćurić: Za borce sam tu 24 časa, ali neću dozvoliti da pojedinci ubiru jeftine političke poene

eTrebinje

Koprivica: Ko stoji iza isticanja zastave Izraela na zidinama Starog grada? Ćurić: Ako ste naklonjeni Sarajevu, nismo na istim talasnim dužinama, nećemo valjda podržati Palestinu?!

eTrebinje

I pored pandemije Grad u suficitu 1,3 mil KM

eTrebinje

Bevanda ne da pare Košarcu za izložbu u Dubaiju, moguće da Arapi tuže BiH

eTrebinje

Gradonačelnik Ćurić pozvao turiste: Odmorite se u Trebinju i radite kao od kuće

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više