eTrebinje
Region Vijesti

Georgiev: Sloga opozicije je bila presudna, kakva je to vlast koja se plaši jednog pjevača

Izvor: Vijesti.me

Fotografija: Ilustracija


Kantautor, Vlado Georgiev u intervjuu za Nedeljnik pričao je o nedavnom događaju na graničnom prelazu sa Crnom Gorom.

On je prošle nedjelje vraćen sa granice prilikom pokušaja da uđe u Crnu Goru. U obrazloženju je pisalo da mu je ulazak zabranjen jer to zahtjevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja.

Georgiev je rekao da je dva sata na granici sjedio sa oduzetim dokumentima, a da je sve to izgledalo nadrealno.

“Bilo je dosta zanimljivo sjedjeti u kolima dva sata sa oduzetim dokumentima, sklonjen iz kolone automobila, kao pravi prestupnik, da ne kažem kriminalac. Sve se to dogodilo na deset kilometara od Herceg Novog na graničnom prelazu Sitnica. Ljudi su me gledali u prolazu sa nevjericom, nadrealno je izgledalo sve to. I trajalo je”, ispričao je Georgiev za novi broj Nedeljnika.

On kaže da se opozicija dugo borila “protiv DPS mašinerije”.

“Na kraju, sloga opozicije je bila presudna. U ovoj poslednjoj kampanji je bilo svega preko svake mjere: otimanja funkcija i institucija, izvođenja policijskih kordona i prekomjernih upotreba sile, zabrana svega i svačega – naročito litija, pa na kraju i zabrana ulaska državljanima Srbije u Crnu Goru ‘zbog kovida’, što je rezultiralo potpunim uništenjem turističke sezone”, naveo je Georgiev.

Georgiev je rekao da mu je bilo žao zajedničke države, kao i one Jugoslavije u kojoj se rodio.

“Ali, sada, kad su već Crna Gora i Srbija dvije države, mogu barem biti bratske. Meni niko ne može da zabrani da volim i jednu i drugu”, rekao je Georgiev za novi broj Nedeljnika i dodao:

“Kakva je to vlast koja se plaši jednog pjevača.”


Povezane vijesti

Ukinuli zabranu: Vlado Georgiev ponovo može u Crnu Goru

eTrebinje

Georgiev: Izjednačili me s teroristima

eTrebinje

Georgiev: Vlast u Crnoj Gori se ponaša kao Hitler i Staljin (Video)

eTrebinje

Zabranjen mu ulazak u Crnu Goru – Vlado Georgiev vraćen sa granice

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više