eTrebinje
Najnovije Trebinje

Pored korone i manjih prihoda u gradskom budžetu 2,3 miliona KM suficita

Izvor: TrebinjeLive.info

Fotografija: TrebinjeLive.info

TРЕБИЊЕ, 3. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Сједница Скупштине града Tребиња.

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta grada za prvih šest mjeseci tekuće godine, prema kojem je on u suficitu od 2.310.854 KM.

Ukupni budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu iznose 12.183.449 KM, a ukupni budžetski rashodi i izdaci za nefinansijsku imovinu iznose 9.872.595 KM.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je ovaj ostvareni suficit najvećim dijelom od sredstava Vlade Republike Srpske, koja je doznačila sredstva svim opštinama i gradovima Srpske, shodno situaciji sa virusom korona.

“Mi u Trebinju smo odlučili da sve programe koje smo podržali, a ima ih više od 60 na području grada, nastavimo i dalje da podržavamo. Kada je riječ o samozapošljavanju i podršci privrednicima, grad Trebinje je isplatio sva sredstva koja su bila u obavezi, shodno ugovoru”, istakao je Ćurić.

Ćurić kaže da su štedjeli, svjesni situacije sa koronom.

“Zato hvala svim radnicima Gradske uprave i javnih ustanova i preduzeća, koji su poštovali donesene mjere. Blizu smo približno planiranog, činjenice su da prihodi nisu ostvareni kako je planirano, ali je to bilo očekivano jer smo maksimalno izašli u susret privrednicima, oko poreza, komunalnih taksi, renti, da im se prolongiraju uplate“, naveo je Ćurić.

Ćurić je dodao da je, kada je riječ o kreditnom zaduženju grada, sve u skladu sa zakonom, napominjući da ono ne iznosi ni 10 odsto.

Odbornik SDS-a u trebinjskoj Skupštini Vidomir Begenišić rekao je novinarima da je budžetski suficit ostvaren zbog donacija Vlade Srpske, te da to nije relevantan podatak jer će, prema mišljenju ove stranke, kada bude usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za 2020. godinu, imati deficit u budžetu.

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas, između ostalog, i izvještaj o stanju duga i izdatim garancijama grada Trebinja na dan 30. jun tekuće godine, a ukupno stanje duga na taj dan iznosi 15.358.922 KM.


Povezane vijesti

Usvojen najveći budžet u istoriji Trebinja

eTrebinje

Skupština grada Trebinja usvojila rebalans budžeta za 2021. godinu

eTrebinje

Usvojene odluke o slobodnoj zoni i solarnoj elektrani

eTrebinje

Sutra nastavak sjednice Skupštine grada Trebinja

eTrebinje

PETROVIĆ: Veće plate za radnike gradske uprave i javnih ustanova

eTrebinje

Sjednicu obilježila galama, svađa, prekidi (VIDEO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više