eTrebinje
Zanimljivosti Magazin

Šta tačno znači zmija u snu – važno je sjetiti se šta ste sanjali

Izvor: Telegraf.rs

Fotografija: Ilustracija


Zmija ima mnogo različitih značenja u mitologiji, kulturi, pa tako i u našoj podsvijesti. Kao jedan od najstarijih mitoloških simbola u kulturama, zmije mogu da nam probude brojne negativne asocijacije.

Budući da zmije redovno odbacuju kožu, mnoge kulture povezuju gmizavce sa promjenom, rastom, preporodom.

Ali, u drugim kulturama zmije mogu biti opasniji simbol i predstavljati zlo, pa čak i smrt.

Šta znači kada se zmija pojavi u snu?

Prema profesionalnom analitičaru snova Lauri Kvin Lavberg, zmije obično predstavljaju osobu u vašem životu koju vi, svjesno ili nesvesno smatrate toksičnom, pokvarenom ili podmuklom.

U svakom slučaju ne bi trebalo da ignorišete zmiju u snu, jer vam podsvijest šalje važnu poruku.

Saznajte šta sve može da znači ako sanjate zmiju:

Ako vam je san izazvao strah

Počnite od toga kako ste se osjećali u snu. Ako vam se zmija pojavila u košmaru, to je obično pokazatelj da imate osobu u svom okruženju koja vam ne odgovara. Takođe može ukazivati na neke duboko skrivene strahove.

Ako je san bio prijatan

Ako san o zmiji nije izazvao u vama strah, to samo znači da postojeći problemi sa određenom osobom ili neprevaziđenim strahom, koje simbolizuje zmija u snu, nisu toliko ozbiljni.

Ako se u vašem snu pojavilo više zmija

Broj zmija koje se pojavljuju u vašem snu takođe ima određeno značenje. Više zmija može predstavljati da ste zaglibljeni u toksičnoj situaciji, na primjer radnom mjestu koje vam ne odgovara. Takođe veći broj zmija može biti upozorenje od podsvijesti na neki zdravstveni problem koji utiče na nekoliko organa.

Ako ste sanjali da je zmija u vašem domu

Ako u snu zateknete zmiju u svom domu, to može značiti da vam ne prija ponašanje jednog od vaših ukućana, ili da neka osoba toliko negativno utiče na vas, da ta loša osjećanja “unosite u kuću sa sobom”.

Ako sanjate da je zmija bila napolju

Suprotno tome, ako je zmija u vašem snu bila napolju, to može biti poruka da je vrijeme da prekinete komunikaciju sa toksičnom osobom. Podsvijest vam daje do znanja da je vreme da “izbacite” određenu osobu iz svog života.

Ako vas je zmija ujela

U ovom slučaju, zmija vjerovatno ima manje veze sa drugima u vašem životu, a više sa vama – konkretno, sa vašim zdravljem.  Ako vas zmija ujede u snu, zapitajte se da li postoje neki zdravstveni problemi koji počinju da se poboljšavaju ili emocionalna rana koja polako zarasta. To je asocijacija koju svi mi svjesno imamo. Zmija simbolizuje apoteku, lijek ili liječenje.

Ako je zmija ujela voljenu osobu

Ako zmija napadne voljenu osobu u snu, onda se vjerovatno ta osoba trenutno muči sa zdravstvenim ili emotivnim problemima. Podsvijest vam govori da bi trebalo da pomognete toj osobi. Ipak, u tom snu zmija može simbolizovati i vas. Upitajte se, da li ste vi bili negativni prema toj osobi? Da li vam se na ovaj način ispoljava griža savjesti?

Ako je zmija ujela neprijatelja

U ovom scenariju, vi ste zapravo zmija.

Ako sanjate da nekog, koga vi ne volite, ujede zmija, moglo bi odražavati vašu želju da srušite tu osobu sopstvenim primjedbama, riječima, ili djelima.

Ako bi se zmija pojavila u erotskom snu

Zmije takođe mogu da simbolizuju mušku seksualnu energiju. Dakle, ako se seksualno zainteresujete za muškarca, zmije mogu početi da se pojavljuju u vašim snovima, ali ne na prijeteći način.

Ako ste sanjali o zmijama usred pandemije korona virusa

Ako su se zmije počele češće pojavljivati u vašim snovima, niste jedini.

Lavberg, analitičarka snova, kaže da joj sve više ljudi prijavljuje snove o zmijama.

Čini se da danas kolektivna podsvijest daje ovom virusu oblik zmije, jer ga smatramo otrovnim i želimo da ga izbjegnemo.


Povezane vijesti

Brazilski naučnici: Otrov jedne od najotrovnijih zmija možda lek za koronu

eTrebinje

Ogromna zmija prestravila mještane trebinjskog naselja Travunija

eTrebinje

NOVAK ĐOKOVIĆ ISPUNIO SAN DJEČAKU: Pogledajte ovaj simpatični intervju (Video)

eTrebinje

Trebinje – Zmija “ušetala” u kuću i zavukla se ispod regala

eTrebinje

Trebinjka našla zmiju u frižideru

eTrebinje

Otrovnica ujela migranta iz Maroka, posle zbrinjavanja pobjegao iz bolnice

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više