eTrebinje
Najnovije Trebinje

Trebinje prvo u RS dobija „slobodnu zonu“

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Odbornici Skupštine grada usvojili su danas odluku o osnivanju slobodne zone, u cilju privlačenja investicija i davanja pogodnosti domaćim i stranim investitorima.

Kako je objašnjeno, olakšice će moći koristiti preduzeća koja su najmanje 50 odsto izvozno orjentisana, a sve će se raditi u skladu sa propisima u BiH.

U RS do sada nije formirana nijedna slobodna zona, a nekoliko ih je u Federaciji BiH.

Bez rasprave je usvojena odluka o subvencionisanju zakupnine zakupcima poslovnih prostora koji su u ugovornom odnosa sa Gradom Trebinje, a čiji je rad zabranjen usljed pandemije virusa korona, po kojoj se u cilju podrške ugostiteljima, na području Grada Trebinja dozvoljava rad ugostiteljskih objekata tokom ljeta do dva časa radnim danima, vikendom do tri časa, a u zimskom periodu – do jedan čas iza ponoći, vikendom i praznikom do dva časa.

Usvojena je i odluka o produženju roka zakupa prostora i građevinskog zemljišta sa sadašnjih 30 na maksimalnih 50 godina, što, kako je navedeno u obrazloženju odluke, nije obaveza već data mogućnost.

Skupština grada Trebinja na 34. redovnoj sjednici, usvojila je danas informaciju o stanju bezbjednosti na području grada Trebinja u prvih šest mjeseci ove godine, kao i odluku o osnivanju Javne ustanove „Agencije za razvoj malih i srednjih predueća grada Trebinja.

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su, između ostalog, pravilnik o uslovima nepokretnosti u svojini grada Trebinja, odluku o stavljanju van snage plana parcelacije Industrijske zone Gorica, odluku o investicionom projektu od posebnog ekonomskog interesa za lokalno ekonomski razvoj.

Usvojene su i odluke da se reflektori na stadionu Police, kao i tehnička dokumentacija za izgradnju kliničko-bolničkog centra finansiraju iz gradskog budžeta u dvije budžetske godine.

Skupština je na današnjoj sjednici razriješila dužnosti načelnika za boračko invalidsku zaštitu u gradskoj upravi Petra Vlatkovića, na lični zahtjev.

Na prijedlog gradonačelnika Mirka Ćurića, na ovo mjesto izabran je Miodrag Novokmet, penzionisani oficir Oružanih snaga BiH.


Povezane vijesti

Legendarna bajkerska uputstva kako doći do Trebinja

eTrebinje

Gradonačelnik Ćurić među 150 učesnika koji su plivali za Časni krst: Prvi Veljko Jovanović (FOTO)

eTrebinje

Trebinjci dočekali pravoslavnu Novu godinu uz Igora Vukojevića, folklor i gusle (FOTO)

eTrebinje

Bura kidala strujne kablove u Trebinju

eTrebinje

Trebinje nominovano među šest najboljih svjetskih priča o održivom razvoju turizma

eTrebinje

Trebinje u svečanom defileu za Republiku Srpsku (FOTO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više