eTrebinje
Republika Srpska Najnovije Trebinje Vijesti

Misli i poruke, sa klupe u parku…

Izvor:

Fotografija:


Iako to možda zvuči kao utopija i naša surova, trenutna politička scena i svakodnevnica je takva kakva jeste, ja duboko vjerujem da je Aristotel bio u pravu kad je rekao da politika nije samo praksa, već kraljevska nauka u kojoj se morate kraljevski ponašati da biste zavrijedili povjerenje onih za čije se interese i glasove borite.

Pa ni moćna Rimska imperija nije propala niti preko noći, niti što su protivnici te imperije vremenom toliko ojačali da mogu da je sruše. Propala je onoga momenta kada su njeni građani prestali da vjeruju u  vrijednosti koje carstvo predstavlja.

Pozivam da se svi, naročito najodgovorniji među nama, prenemo iz košmara u kojem se različite političke opcije doživljavaju kao neprijatelji i da stupimo u realnost u kojoj su te opcije suprotstavljene, ali samo u mjeri u kojoj je taj odnos akcije i reakcije blagorodan za zajednicu i u kojoj će različite politike naći načina da sarađuju na pitanjima od opšteg značaja i interesa. To je u interesu svih građana Trebinja, naročito nas običnih ljudi.

Dejan Bošnjak

 

Sponzorisani članak


Povezane vijesti

Loše upakovana šarena laža

eTrebinje

“ZAŠTITA NACIONALNOG IDENTITETA” Skoko pozdravlja zajedničko djelovanje Srpske i Srbije na njegovanju tradicije

eTrebinje

Skoko u Nevesinju: Ponosni na pretke i junačku Hercegovinu

eTrebinje

“Gdje je Dom penzionera u Ljubinju?” Poslanici SPS pitaju ministra Milunovića gdje je potrošeno tri miliona KM

eTrebinje

“NEDOVOLJNO I NEKOREKTNO” Skoko nezadovoljan visinom plata u zdravstvu

eTrebinje

Gdje je bio “Brzi odgovor” od 22. maja do 19. juna 1992.?

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više