eTrebinje
Trebinje

Nastavlja se izgradnja putne infrastrukture na Bobanima

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Inžinjerijski bataljon Oružanih snaga BiH  početkom decembra ove godine počeće sa izvođenjem  radova na  probijanju puta Šćenica – Baljivac – Rapti, nakon čega bi trebali uslijediti i radovi na probijanju drugih puteva na Bobanima.

Aktivnosti na probijanju puta već su odobrene od strane nadležnog ministarstva, a predstavnici inžinjerije Oružanih snaga obišli su teren, a Grad Trebinje se obavezao  da izradi predmjer i predračun radova.

Prema riječima predsjednika Crkvenog odbora Slavka Miljka, u protekle četiri godine urađeno je mnogo, a sve je započeto izgradnjom eparhijskog doma u Šćenici, a uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Luke Petrovića.

„Zahvaljujući aktuelnom gradonačelniku Mirku Ćuriću, polovinom septembra završeni su radovi na asfaltiranju dionice puta do Šćenice, pa stanovnici ovog  srpskog povratničkog sela mogu lakše do svojih domova, jer su konačno dobili asfalt. Svaka infrastruktira znači, a posebno nas raduje činjenica da će početi radovi na probijanju puta Šćenica – Baljivac – Rapti, projekta za čiju smo realizaciju zahvalni gradobnačelniku Mirku Ćuriću, koji je ranije obećao pomoć u nastavku radova na izgradnji putne infrastrukture“, kaže  Miljak.

Bobanci su zahvalni svima koji su pomogli da malobrojni stanovnici ovih sela dobiju bolje uslove za život, a posebno bolju putnu komunikacija, koja je neophodna za povratak.

„Probijanje puta Šćenica – Baljivac – Rapti je prvi u nizu naših prioriteta, a u nastavku aktivnosti ćemo definisati ostale, odnosno, tačno ćemo odrediti gdje je još potrebno probiti put“,  ranije je najavio gradonačelnik Mirko Ćurić.

Informacija da će biti nastavljeni radovi na probijanju puteva na Bobanima, obradovala je i Moma Šoša, rođenog Bobanca i dobrotvora iz Kanade, koji je u više navrata prikupljao materijalna sredstva za Bobane.

„Prikupio sam značajan dio sredstava za nastavak radova na probijanju ove dionice puta. Doniraću sredstva za kupovinu 500 litara dizel goriva, kako bi radovi na terenu tekli nesmetanom dinamikom. Nadam se da će, kada ova dionica bude završena, biti nastavljeno probijanje puta od sela Rapti prema selu Poljice, odnosno da budemo spojeni na komunikaciju prema Mrkonjićima i Trebinju“, napisao je u poruci Momo Šošo iz Toronta.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sastao se juče sa predstavnicima inžinjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH i dogovorio početak radova na probijanju puta Šćenica – Baljivac – Rapti, nakon čega bi trebali uslijediti i radovi na probijanju drugih puteva u okolini Trebinja.

U ratu je na podrujčju tadašnje opštine Trebinje stradalo 57 srpskih sela. Kuće spaljene i porušene, kao i crkve, oskrnavljena groblja. Većina sela ostalo je bez struje, a gotovo sva bez stanovnika. Ulaganja u obnovu, prvi je uslov da opustjeli predjeli ponovo ožive.


Povezane vijesti

Otvorena rehabilitovana dionica puta Nevesinje-Mostar

eTrebinje

HET finansira asfaltiranje puta prema Petropavlovom manastiru

eTrebinje

Nevesinjci negodovali zbog potpune obustave saobraćaja prema Mostaru, oglasili se iz Opštine

eTrebinje

Odronio se put prema Jahorini: Saobraćaj obustavljen, sanacija počinje večeras

eTrebinje

Od srijede do subote šestočasovne obustave saobraćaja na putu Nevesinje – Mostar

eTrebinje

Herceg Novi: Produžena izmjena režima saobraćaja na putu Meljine-Petijevići

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više