eTrebinje
Fudbal Sport

ORLOVI PALI NA PENALU: Srbija opet ostala bez Evropskog prvenstva

Izvor:

Fotografija:


Fudbalska reprezentacija Škotske izborila je plasman na Evropsko prvenstvo nakon što je u baražu boljim izvođenjem penala savladala Srbiju 6:5.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1. Ključan je bio promašaj Aleksandra Mitrovića u petoj seriji. Najbolji strijelac reprezentacije u Ligi nacija i kvalifikacijama je na kraju bio tragičar jer je njegov udarac zaustavio Maršal.

Prvo poluvrijeme baraž utakmice bilo je za potpuni zaborav. Preoprezno sa obje strane, bez jasnih ideja u napadu i sa malo želje i borbenosti, pa su viđene samo dvije poluprilike za prvih 45 minuta. Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je iznenadio stavljanjem Gudelja na štoperu, ali taj potez nije donio ništa dobro, jer je izgubljen važan igrač u veznom redu.

Važnost utakmice kao da je „okovala“ noge igračima, koji su više pazili da ne pogriješe u dodavanju nego što su razmišljali kako da opasnije ugroze gol rivala. Pogotovo na startu”orlovi” se nisu snalazili na visoki presing Škota koji im nisu dozviljavali da iznesu loptu lako sa svoje polovine.

Škotska je imala više loptu u posjedu, a jedinu polupriliku domaći su imali u 22. minuti. Tadić je dodao loptu do Mitrovića, koji je odložio za Lukića, čiji je udarac otišao pored gola. Škoti su uzvratili u 32. minuti kada je MekGin šutirao pravo u Predraga Rajkovića.

U nastavak su Škoti ušli puno konkretnije i opasnije. Taj pristup im je donio rezultat u 51. minuti. Filip Kostić je imao katastrofalnu dodavanje, a gosti su došli do gola preko Rajana Kristija, koji je između tri domaća igrača uspio da pronađe put do mreže.

Isti igrač je pet minuta kasnije opet uputio opasan udarac, koji je Rajković zaustavio. U 71. minutu još jednom je poslao loptu tik pored stative.

Srbija je u nastavku pokušala da dođe do izjednačenja ubacivanjima prema Aleksandru Mitroviću, koji je bio odlično čuvan. Napadač je dva puta uspijevao da dođe do lopte nakon prekida, ali je poslao pored gola.

Tek u finišu Srbija je krenula da igra. Ulazak Aleksandra Kataija donio je probojnost, a Filip Mladenović je napokon uputio nekoliko dobrih centaršuteva. Luka Jović je nakon jednog zaprijetio u 85. minuti i poslao loptu tik pored gola.

Bila je to najava izjednačenja u sudijskoj nadoknadi. Gosti su ostavili samog Jovića koji je pogodio nakon kornera i odveo meč u produžetak.

U njemu su domaći dominirali i napokon počeli da igraju, te povećavaju pritisak na goste. Prvo je u 99. minuti Nemanja Gudelj sjajno šutirao, ali je golman njegov udarac odbranio. Pokušao je zatim i Aleksandar Katai.

Uprkos inicijativi i pokušajima iz daljine i nakon prekida, rezultat se nije mijenjao, pa su na kraju pobjednika i putnika na Evropsko odlučili penali. Škoti su bili uspješniji i prošli su na finalni turnir gdje će još nastupati Sjeverna Makedonija, Mađarska i Slovačka. Oni idu u Grupu D Sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

 

Izvor: srpskainfo.com


Povezane vijesti

U Beogradu skup protiv nasilja, desetine hiljada ljudi u šetnji, blokade Gazele i Brankovog mosta

eTrebinje

Vlahovićeve majstorije za krucijalna tri boda Srbije

eTrebinje

Haos u Skupštini Srbije: Tvrdio da ne prozivaju prisutne pa iskočio ispod klupe (VIDEO)

eTrebinje

Pogoršana situacija u Srbiji: Visina snijega i do 70 centimetara

eTrebinje

Incident u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje (VIDEO)

eTrebinje

Srpska svetinja u kojoj se nalaze mošti tri potomka Nemanjića: Skrivena od radoznalih pogleda

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više