eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Osoblje UKC RS: Na izmaku smo snaga, preklinjemo građane da poštuju mjere

Izvor: Nezavinse

Fotografija: Ilustracija


Dežurno osoblje kovid odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preklinje i moli stanovništvo Republike Srpske da primijeni maksimalne mjere zaštite od novog virusa korona, jer je zdravstveno osoblje svih kovid odjeljenja na izmaku snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati, poziv je osoblja kovid odjeljenja.

Kako su naveli, u protekih nekoliko dana pregledano je više od 1.000 pacijenata, hospitalizovano je više od 320 novih , što je pravi stampedo u osmom mjesecu trajanja pandemije. Kažu da je sva energija radnika iscrpljenja ili na izmaku.

Takođe napominju činjenicu da je rukovodatvo UKC RS uz pomoć rukovodstva Republike Srpske, donoseći “adekvatne i vizionarske mjere, već spriječilo katastrofalni scenario, ali ukoliko se ovakav trend prijema pacijenata nastavi, ni najbolje opremljene prostorije i najodgovorniji ljudski resursi neće moći spriječiti katastrofu velikih razmjera”, navedeno je u saopštenju.

“Zbog toga apelujemo na stanovništvo Republike Srpske da odmah pristupe najvišem stepenu zaštitie od virusa korona, koja podrazumijeva propisanu distancu, nošenje zaštitinih maski, dezinfekciju prostora i higijena ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo”, naveli su iz UKC RS.


Povezane vijesti

Banjalučanka i Turčin u zanosu: Policija kaznila muškarca i ženu zbog eksplicitnog snimka iz Gospodske ulice (VIDEO)

eTrebinje

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Banjalučanka se odrekla kćerke i zeta preko novina

eTrebinje

Banjalučanka osumnjičena da je sugrađanki danima sipala otrov u kafu

eTrebinje

Stanivuković ukidanjem “kanži” napunio budžet

eTrebinje

Stravični detalji ubistva u Banjaluci: Mladić pao na asfalt, napadač ga ubo najmanje sedam puta

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više