eTrebinje
Trebinje

Petrović: Radnici nisu krivi za Draškovićev politički neuspjeh, SVE ĆEMO UČINITI DA IH ZAŠTITIMO

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Generalni sekretar SNSD-a i predsjednik gradskog odbora ove stranke u Trebinju Luka Petrović rekao je da će Trebinje sa Vladom Srpske učiniti sve da zaštiti radnike i imovinu Industrije alata, nakon što je vlasnik poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Drašković najavio da će pogone alatnice pokloniti državi.

Petrović je na današnjoj pres konferenciji SNSD-a poručio da nije uredu ucjenjivati radnike zbog glasova, da radnici nisu krivi za izborni neupsjeh Draškovićeve koalicije sa PDP-om, niti se taj poraz može fakturisati vlastima.

„Mi nismo krivi. On se opredijelio da ide sa partnerima u opozicioni blok i na kraju nije dobio nijednog odbornika. Držili ste se sa njima i na kraju izvukli deblji kraj“, kazao je Petrović.

On je kazao da Trebinja i Republiku Srpsku, mnogo više od njegovih političkih rezultata, interesuje kada će Drašković uplatiti dug prema državi koji je preuzet privatizacijom alatnice 2007. godine.

„Takođe, kada će prestati te stalne ucjene prema vlasti, stalna nipodaštavanja i slanje ružnih poruka od strane Rodoljuba Draškovića. Mi nijednu ružnu poruku nismo poslali sve ovo vrijeme. Mi samo želimo istinu, a zamolio bih i vas, medije, da odete tamo i saznate  – otkud je Industrija alata Trebinja dužna ‘Svislajonu’ u Novom Sadu 8,5 miliona evra?“

Radi istine i potpune slike o ovom slučaju, dodao je Petrović, važno je na istoj adresi potražiti odgovore na još niz pitanja, poput onih – kolika je bila imovina IAT-a 2007. godine, koliki su bili dugovi a koliko je plaćena, kolika je sada njena vrijednost a koliko eventualno zaduženje.

„Mi ćemo svakako reagovati. I danas ćemo pozvati Vladu Srpske da stane u zaštitu svakog radnika, ali i imovine Industrije alata Trebinje. Nije korektno da radnici ostanu na cjedilu, ucijenjeni i u strahu zato što nisu dali glas listi koalicije HNP-PDP“, istakao je Petrović.

On je napomenuo da je Gradska uprava uvijek imala korektan odnos prema vlasniku kompanije „Svislajon“, da nikada nije kočila njegove investicije, da je mnoge podržala svojim učešćem, te da mu nisu poznati razlozi zbog čega je Drašković odabrao ovakvo političko opredjeljenje.

„Samo za zgradu gimnazije je Grad Trebinje uložio tri miliona maraka. I Grad neće dozvoliti da ovdje bude groblje! Ako je rečeno da će se nova zgrada otvoriti na stogodišnjicu gimnazije u Trebinju, i ako on to ne želi – mi ćemo zgradu završiti“, poručio je Petrović.


Povezane vijesti

Preduzeće IAT izvozi više od 95 odsto proizvoda

eTrebinje

Petrović: Teže je raspodijeliti preostalih 10 odsto pozicija, nego 90%

eTrebinje

Drašković isplatio sve dugove Industrije alata u Trebinju

eTrebinje

Petrović: Urušavajući moje ime, Vukanović pokušava da zavlada Hercegovinom

eTrebinje

Petrović: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

eTrebinje

Petrović: Nema poskupljenja struje do Nove godine

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više