eTrebinje
Trebinje

Pokrenuta peticija protiv političkog angažmana rukovodstva GBO Trebinje

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Ilustracija


Dio Predsjedništva Gradske boračke organizacije Trebinje i grupa građana, nezadovoljna radom Gradske boračke organizacije, pokrenula je peticiju,  u kojoj izričito zahtijevaju da se u potpunosti ispoštuje član 70. Poslovnika o radu Skupštine Gradske boračke organizacije, koji predviđa da izabrani članovi ne mogu obavljati funkcije u  političkim subjektima i biti kandidovani  na listama političkih stranaka u izbornim procesima,  dok im traje mandat člana Skupštine boračke organizacije.

„Kako su predsjednik i nekoliko članova Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje, politički angažovani i nalaze se na listama kandidata za Skupštinu Grada Trebinja, ispred političkih subjekata koji su ovjereni za Lokalne izbore 2020. godine, ovim putem želimo da se spriječi dalja zloupotreba boračke populacije. Kako bi član 4. Statuta Gradske boračke organizacije Trebinje, bio u potpunosti primjenjen, te Boračka organizacija bila organizacija od javnog interesa, potpisnici zahtijevaju da se izbor članova i rad Gradske boračke organizacije Trebinje sprovede na način propisan usvojenim Statutom i Poslovnikom Gradske boračke organizacije Trebinje, uvažavajući i odredbe Statuta Boračke organizacije Republike Srpske i odredbe Zakona na osnovu koga su osnovani. Zbog trenutne epidemiološke situacije u gradu Trebinju, poštujući propisane mjere, u narednom periodu će se obići učesnici Odbrambeno-otadžbinskog rata 1991-1995. sa ciljem da se izjasne o peticiji“, navodi se u peticiji, koju potpisali članovi dijela GBO Trebinje  i grupa građana.


Povezane vijesti

Smanjuje se broj teških pacijenata u Bolnici Trebinje

eTrebinje

Do ljeta moguće ukidanje putarine Trebinje – Herceg Novi

eTrebinje

Trebinje sada nudi i cikloturizam

eTrebinje

Ministar Šeranić sa predstavnicima grada i medicinarima

eTrebinje

Za četiri dana preminulo 12 osoba: U trebinjskoj bolici i dalje pacijenti sa teškim kliničkim slikama

eTrebinje

Revakcinisano preko 800 građana

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više