eTrebinje
Region Vijesti

U Crnoj Gori dodatne mjere

Izvor:

Fotografija:


U pojedinim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori uvode se dodatne mjere zatvaranja i zabrane aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama i drugim zatvorenim objektima ovog tipa, kao i u dječjim igraonicama, saopšteno je nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Kako se navodi, riječ je o lokalnim samoupravama koje spadaju u grupu tri, što znači da u njima stopa kumulativne incidencije prelazi 800 na 100.000 stanovnika. U toj grupi su Podgorica, Cetinje, Budva i Ulcinj, prenose Vijesti.

Kako se dodaje, u gradovima koji su u grupi tri zatvaraju se i škole i ugostiteljski objekti, a zabranjeno je i okupljanje u stanovima i kućama osobama koje nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

U saopštenju NKT-a napominje se da se mjere ne odnose na profesionalne sportiste koji se redovno podvrgavaju testiranjima.

NKT navodi da je naglo povećano širenje virusa u pojedinim opštinama, prema stavovima medicinske struke, moguće zaustaviti samo restriktivnim mjerama.

 

Izvor: Nezavisne


Povezane vijesti

“Pogledajte tugu, naša djeca ih dočekuju” Nisu baš svi Crnogorci oduševljeni dobrodošlicom “orlovima” (VIDEO)

eTrebinje

Obrađeno 45 odsto glasova: Milo Đukanović vodi u trci za predsjednika Crne Gore

eTrebinje

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Mandić izlazi na crtu Đukanoviću

eTrebinje

Ko su potencijalni kandidati za predsjednika Crne Gore

eTrebinje

Neredi ispred Skupštine Crne Gore nakon usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više