eTrebinje
Region Vijesti

Zabrana Georgievu nije na 10 godina

Izvor:

Fotografija:


Uprava policije donijela je rješenje o zabrani ulaska Vladu Geogrievu u Crnu Goru, ali to rješenje nije vremenski ograničeno, i rok važenja zabrane nije 10 godina, kao što je navedeno u saopštenju advokatske kancelarije koja ga zastupa, saopštila je policija.

“Na rješenju se ne navodi tačan datum prestanka važenja istog, već se samo navodi da se zabranjuje ulazak u Crnu Goru licu V.G., koji je nosilac lične karte sa rokom važenja do 14. maja 2030. godine, te je ovaj datum tumačen od strane pravnih zastupnika kao rok važenja zabrane ulaska u Crnu Goru što nije tačno”, pojasnili su iz policije.

Navode da je prilikom redovnih graničnih provjera na graničnom prelazu Sitnica, 27. avgusta oko 13.30h, od strane službenika Stanice granične policije Herceg Novi, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisan pjevač Vlado Georgijev, koji je državljanin Republike Srbije.

“Prilikom graničnih provjera ustanovljeno je da ovom licu važi mjera zabrana ulaska u Crnu Goru. Uvidom u elektronske evidencije koje vodi Uprava policije Crne Gore, utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja, čime su bili ispunjeni uslovi da se ovom licu, na graničnom prelazu Sitnica, ne dozvoli ulaz u Crnu Goru”, navode iz polilcije.

Shodno Zakonu o strancima, službenici granične policije Herceg Novi su, kako navode, postupili po ovoj mjeri i licu uručili Rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru.

“Na ovo rješenje podnijeta je žalba advokatske kancelarije Tomanović, punomoćnika V.G. Ministarstvo unutrašnjih poslova, postupajući po ovoj žalbi je poništila rješenje Uprave policije i Sektoru granične policije predmet vratila na ponovni postupak i odlučivanje. Sektor granične policije je 21. oktobra dopisom upoznao Sektor kriminalističke policije o drugostepenom rješenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je donijeto po žalbi V.G., ukazano je na nedostatak prvostepenog rješenja u kojem se ne navode razlozi zabranjivanja ulaska ovog lica u Crnu Goru, te se za ponovni postupak i odlučivanje obavezuje Sektor granične policije”, navodi se u saopštenju.

Takođe, od Sektora kriminalističke policije su zatražene povratne informacije o razlozima eventualne prijetnje po unutrašnju bezbjednost od strane navedenog lica kako bi bio pokrenut ponovni postupak sa potpunijim podacima.

“Sektor granične poilicije je pokrenuo ponovni postupak i shodno Zakonu o strancima 2. novembra donio rješenje kojim V.G. zabranjuje ulazak u Crnu Goru, a kojim nije određeno tačno na koji vremenski period. Konkretno obrazloženje razloga koji predstavljaju rizik po unutrašnju bezbjednost Crne Gore, su podaci označeni stepenom tajnosti i ne mogu biti prezentovani stranci u rješenju o zabrani ulaska u Crnu Goru. Sektor granične policije je 5. novembra Ministarstvu vanjskih poslova, Generalnom direktoratu za konzularne poslove i dijasporu, dostavio drugostepeno rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je donijeto po žalbi, kao i novo rješenje o zabrani ulaska koju je donijela Uprave policije Crne Gore, sa molbom da izvrši uručenje navedenih rješenja preko Ambasade Crne Gore u Beogradu”, saopštila je policija.

 

Izvor: RTCG


Povezane vijesti

Georgiev: Izjednačili me s teroristima

eTrebinje

Vladi Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru do 2030. godine

eTrebinje

Srbija jeste – BiH nije na listi, ništa od ulaska u zemlje EU od 1. jula

eTrebinje

Zabranjen ulazak strancima iz 12 država u BiH

eTrebinje

I Vlado Georgiev u odbrani svetinja sa svojim narodom

eTrebinje

Georgiev najemotivnijom srpskom pjesmom “zapalio” Kanli kulu (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više