eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Finansije javnih preduzeća u RS nadziraće premijer

Izvor:

Fotografija:


Sva javna preduzeća u Republici Srpskoj, kao i u FBiH, imaju svoje nadzorne odbore. Međutim, na današnjoj sjednici, Vlada RS je odlučila da osnuje Centralnu jedinicu za finansijski nadzor javnih preduzeća koja će biti pri kabinetu premijera. To znači da će premijer RS nadgledati rad javnih preduzeća, odnosno njihove finansije.

Premijer RS Radovan Višković kazao je, između ostalog, da će u 2021. godini biti uspostavljena Centralna jedinica za finansijski nadzor javnih preduzeća pri kabinetu predsjednika Vlade, a više detalja će biti poznato uskoro.

Osim toga, predstavio je u Narodnoj skupštini RS prijedlog Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021 – 2023. godine. Prijedlog je upućen u proceduru usvajanja po hitnom postupku.

Strukturne mjere za period 2021‒2023. godine, navedene u prijedlogu Programa ekonomskih reformi su, između ostalih, reforma tržišta energije i transporta, restruktuiranje Željeznica RS, restruktuiranje i reorganizacija Elektroprivrede RS a.d. Trebinje, podrška prerađivačkoj industriji, smanjenje uticaja korona virusa na turizam, reforma inspektorata RS,…

 

Izvor: rtvbn.com


Povezane vijesti

Dodik: Višković ostaje premijer RS

eTrebinje

Savjeti i ekonomična rješenja za selidbu u inostranstvo

eTrebinje

“Abazović je novi premijer”

eTrebinje

Višković: Značajno povećanje plata od pet do 10 odsto

eTrebinje

Višković u Trebinju na svečanoj litiji

eTrebinje

Krivokapić: Čuo sam da mi se spremalo hapšenje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više