eTrebinje
Region Vijesti

ISTORIJSKI POZDRAV SERGEJA LAVROVA: Ruski ministar pre ulaska u avion poslao jaku poruku Srbima

Izvor: Novosti

Fotografija: Novosti


Ministar spoljnih poslova Rusije Segej Lavrov danas je boravio u zvaničnoj posjeti Beogradu.

Za Lavrova je upriličen doček, a njega je, kao što je ranije najavljeno, na aerodromu dočekao ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković. Pored njega tu su i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Nakon obilaska važnih lokacija u Beogradu, a u društvu predsjednika Srbije, održan je sastanak u vili Mir, koji je počeo u 16.30 časova. Nakon sastanka, Vučić i Lavrov su se obratili građanima Srbije.

– Hvala Srbiji i predsjedniku Vučiću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pričali smo i o Kosovu, izrazili smo želju da Evropa kao posrednik doprinese donošenje važnih i ispravnih odluka i da prepozna očiglednu sabotažu Prištine. Izbjegavaju formiranje SZO i to je već godinama jasno. Prenio sam srdačne pozdrave predsjedika Putina i poželeo sve najbolje predsjedniku Vučiću, rekao je Lavrov.

– Srbija je donijela odluku da čuva svoju vojnu neutralnost, nećemo biti dio vojnih blokova. Sami ćemo brinuti o svom nebu, svojim rijekama… Iznio sam svoju ličnu zabrinutost za situaciju u regionu i da ćemo sve rješavati razgovorom i dijalogom. Hvala što se u jeku epidemije došli u Srbiju i što pokazujete prijateljstvo prema Srbiji, rekao je predsjednik Vučić.

Ministar spoljnih poslova u Rusiji je završio jednodnevnu posjetu Beogradu. Na aerodromu ga je ispratio Ministar spoljnih poslova u Srbiji Nikola Selaković.

Prije nego što je ušao u avion, Lavrov je sa tri prsta pozdravio građane Srbije.

Ministar Lavrov je krenuo za Zagreb gdje nastavlja posetu regionu.


Povezane vijesti

U Beogradu skup protiv nasilja, desetine hiljada ljudi u šetnji, blokade Gazele i Brankovog mosta

eTrebinje

Vlahovićeve majstorije za krucijalna tri boda Srbije

eTrebinje

Gori zgrada ruske Federalne službe bezbjednosti, ima žrtava (VIDEO)

eTrebinje

Talačka kriza u Rusiji, ukrajinski diverzanti izvršili napad

eTrebinje

Haos u Skupštini Srbije: Tvrdio da ne prozivaju prisutne pa iskočio ispod klupe (VIDEO)

eTrebinje

Pogoršana situacija u Srbiji: Visina snijega i do 70 centimetara

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više