eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Poreska uprava dobija uvid u nekretnine građana Srpske

Izvor:

Fotografija:


BANJALUKA – Poreska uprava RS ubuduće će moći da pristupi i koristi podatke o nepokretnoj imovini građana, a koje evidentira  Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS,  sa ciljem utvrđivanja i naplate poreza na nepokretnosti.

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić i Bosiljka Predragović, direktorica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske potpisali su danas sporazum o međusobnoj saradnji ove dvije javne institucije, zbog kako kažu povećanja obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti u Republici Srpskoj.

“Potpisivanje ovog sporazuma je važan korak ka povećanju obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti u cijeloj Republici Srpskoj, jer će pristup podacima biti brži i jednostavniji i omogućiće lakše identifikovanje onih obveznika koji nisu prijavili svoju nepokretnost u Fiskalni registar nepokretnosti Poreske uprave RS, pa samim tim i ne plaćaju zakonom propisanu obavezu”, rekao je Maričić.

Pozvao je sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti u Republici Srpskoj, koji to još uvijek nisu učinili, da prijave nepokretnost, jer će to u protivnom umjesto njih učiniti Poreska uprava RS po službenoj dužnosti.

Dodao je da će poreski obveznici poreza na nepokretnosti u ovom slučaju, dobrovoljnim podnošenjem prijave za svoju nepokretnost u Fiskalni registar nepokretnosti, izbjeći i eventualne sankcije i naglasio da cilj Poreske uprave RS svakako nije kažnjavanje poreskih obveznika već njihovo uvođenje u legalne zakonske okvire i stavljanje svih obveznika ovog poreza u isti, ravnopravan položaj.

 

Izvor: Capital


Povezane vijesti

‘REPROGRAM FRILENSERA’: 10 godina plaćanje 50 odsto prihoda, bez prava na kredite, porođaj i bolovanje!

eTrebinje

Zdravstvene ustanove prednjače u neplaćanju poreza

eTrebinje

Krajem godine ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti

eTrebinje

Imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobođena poreza

eTrebinje

Stanovi se u Srpskoj prodaju po većoj cijeni nego prije pandemije

eTrebinje

Turbulentno na tržištu nekretninama u Trebinju

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više