eTrebinje
Moda i ljepota

Kako odabrati kvalitetan veš?

Izvor: eTrebinje

Fotografija: Pixabay


Svaka od nas barem je nekad napravila pogrešan izbor u vezi sa odabirom veša i već prilikom prvog nošenja zažalila je zbog toga. Takvi promašaji prilika su da se zapitamo gdje grešimo i čime treba da se vodimo kada je riječ o kupovini veša.

U nastavku teksta pročitajte koje kriterijume pri odabiru veša ne treba da zanemarimo ukoliko želimo da on ne postane još jedna promašena investicija.

Kvalitet i vrsta materijala je na prvom mjestu

Tkanina od koje je veš napravljen najveći dio dana prianja uz našu kožu, zato je važno da bude kvalitetna i prijatna za višečasovni boravak u njoj. Još kada se ima na umu da je veš u kontaktu sa najintimnijim dijelovima tijela, jasno je da tu nema previše prostora za kompromis.

Prodaja kvalitetnog veša podrazumijeva i odabir materijala pri njegovom kreiranju, koji će biti zdravo rješenje za intimnu regiju. Preporuke ginekologa pretežno su usmjerene na pamučni veš, prije svega jer je riječ o prirodnom materijalu.

Dame koje imaju osjetljivu kožu, sklonu svrabu, iritacijama i slično, vjerovatno imaju još izraženiju svijest o važnosti kvalitetnog veša, kakav je najprije pamučni, jer u njemu koža može lakše da diše, čime se sprječava pojava dermatoloških problema.

Način održavanja različitih materijala može da bude odlučujuć

Pamuk je moguće prati na izuzetno visokim temepraturama, što omogućava eliminaciju bakterija, dok osjetljiviji materijali nisu pogodni za otkuvavanje. Zato je pamučni veš najbolja opcija ako u njemu provodite najveći dio dana, dok čipkani i veš od poliamida treba birati za večernje i druge posebne prilike.

Osjetljiviji veš, koji uglavno biramo zbog zanimljivog izgleda, najčešće je moguće prati samo na ruke, kako se ne bi deformisao i izgubio svoj prvobitni sjaj, zbog koga smo ga i kupili. Ručno pranje ne može da parira mašinskom po svojoj efikasnosti u eliminaciji bakterija, a to treba uzeti u obzir.

Uzmite u obzir tjelesnu građu kada birate veš

Nijedan odijevni predmet ne treba kupovati bez osvrta na tip građe kome pripadamo, pa je tako i sa vešom. Postoje neka uopštena pravila koja vam mogu poslužiti da napravite dobar izbor, a mi ćemo vam ih predočiti u narednim redovima.

Foto: Pixabay

Kakav veš odgovara kruška građi?

Ovakav tip građe podrazumijeva istaknute kukove i zadnjicu u poređenju sa gornjim dijelom tijela. Kako bi se postigao izduženiji i vitkiji izgled, treba birati plitko sječen veš neutralnih nijansi, a izbjegavati duboke modele jer vizuelno proširuju figuru.

Za sve dame koje ne preferiraju plitko sječen veš, tu je alternativa u vidu brazilijana, koje su takođe pogodne za ’’kruška’’ građu.

Kakav veš je idealan izbor za figuru pješčanog sata?

Tijelu koje ima ovakav oblik odgovaraju najrazličitiji komadi garderobe, pa je to slučaj i sa vešom. S obzirom da ovakva figura podrazumijeva veće grudi, tanji struk i kukove proporcionalne širini ramena, nije ni čudo što spada u najpoželjniji tip ženske građe.

Za razliku od  prethodnog tipa građe, ovdje su dozvoljeni duboki modeli veša, visoko sječene gaćice, kao i klasični modeli.

Kako odabrati veš za jabuka građu?

Ovo je puniji tip građe i za njega su idealni dublji komadi veša, dok tange i druge pliće modele treba izbjegavati.

Kakav veš zahtijeva atletska građa?

Za dame kod kojih su struk, kukovi i ramena približne širine najbolji izbor su bokserice ili klasičniji modeli, ali su bokserice naročito pogodne da istaknu lijepo definisanu zadnjicu.

Kakav veš izabrati za obrnuti trougao građu?

Ovakva građa podrazumijeva da da grudi i ramena dominiraju nad donjim dijelom tijela, koji je dosta sitniji od gornjeg. Svjetliji veš vizuelno proširuje figuru, zato on može biti odličan izbor za uspostavljanje ravnoteže između oba dijela tijela.

Odijevne kombinacije i prilike diktiraju odabir veša

Kako bismo se osjećali dobro u svojoj koži, potrebno je da veš koji nosimo prilagodimo prilici u kojoj se nalazimo i onome što smo odlučili da nosimo.

Tako za trening treba birati udobne i klasične modele sa širim pojasom, koji su dovoljno rastegljivi i omogućavaju različite tipove vježbi, ali ujedno i čvrsti, što znači da se ne pomjeraju tokom treninga.

Za svečanije prilike, kada nosimo uže haljine, potrebno je da biramo tanak veš, bez izraženi rubova, kako se ne bi nazirao ispod haljine. Takođe je poželjno da veš bude neutralne boje, tj. približan boji kože, ukoliko želite da ga prilagodite različitim kombinacijama. Naravno, crni veš je idelan izbor za tamnije haljine.

Koje greške najčešće pravimo prilikom odabira veša?

Određen broj dama odlučuje se za sintetiku, što je loš izbor iz barem jednog razloga – higijenskog, koji treba da bude priroritet kada kupujemo veš, ma koliko da je etstetika primamljiva.

Takođe, i pamučni veš ne treba da bude 100% pamučan jer se takav materijal brzo deformiše. Najbolje je da sadrži mali udio elastina, koji će veš prilagoditi tijelu.

Treba obratiti pažnju i na rubove veša, koji mogu izazvati ogromne nelagode ako su oštri i usijecaju se u kožu, stvarajući crvenilo i bol. Pored nelagode, veš koji se usijeca danas je potpuno estetski neprihvatljiv jer se njegove ivice najčešće naziru ispod odjeće, kvareći kompletan utisak.

Pažljivo birajte veš i uživajte u privilegiji što ne morate da pravite kompromise između udobnosti i estetike!

 

 


Povezane vijesti

Vanja Spaić najbolji sportista Trebinja u 2020. godini

eTrebinje

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije novi patrijarh SPC

eTrebinje

SABOR SPC POČINJE U PODNE Evo ko od vladika neće glasati, a ko će imati dva glasa. Prema dnevnom redu Sinoda – ime novog patrijarha do 19 sati

eTrebinje

Sabor sutra bira novog patrijarha – episkop Lavrentije u bolnici, predsedavaće Vasilije

eTrebinje

MITROPOLIT HRIZOSTOM OTKRIO: Evo kada će biti izabran novi patrijarh!

eTrebinje

Vanja Spaić treća u Izboru najboljeg sportiste RS

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više