eTrebinje
Region Vijesti

KRIVOKAPIĆ OPTUŽUJE: Uništen veliki dio dokaznog materijala, iz Vlade iznesena dokumentacija!

Izvor: Vijesti/Preokret

Fotografija: Printscreen


Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je juče da ima saznanja da je iz zgrade Vlade iznesena ogromna dokumentacija iz perioda od 2016. do 2020. i najvjerovatnije uništena.

On je pozvao tužilaštvo da reaguje.

“Dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade je ogroman materijal. Zna se ko je učestvovao u tome i kada, i najvjerovatnije je odnesen veliki dio dokaznog materijala. Zašto se uništavaju papiri? Ključni element koji služi za bilo koji dokaz je zapis, odnosno papir”, rekao je Krivokapić nakon sjednice Vlade na Cetinju.

Iz Demokratske partije socijalista, čiji su funkcioneri Duško Marković i Nataša Pešić (oboje pravnici po struci) vodili Vladu i njen Generalni sekretarijat, nisu odgovorili na pitanja.

“Vijesti” su pitale da li su upoznati da je uništavana dokumentacija i po čijem nalogu je to rađeno.

Premijer je rekao da se stalno traži krivac na najnižem nivou, a da se zaboravlja “da sve kreće od vrha.”

On je kazao da su tražili informacije o raspodjeli kredita i stanova.

“Nije bilo podnesenih zahtjeva i morali smo da se obratimo ANB-u”, rekao je Krivokapić.

Izvršni direktor Centra za građanske slobode (CEGAS) i pravnik Boris Marić kaže da navodi premijera ukazuju na moguće postojanje više krivičnih dijela.

To su, kako je objasnio, zloupotreba službenog položaja, nesavjesnan rad, ali i prikrivanje krivičnog dijela, pomaganje nakon učinjenog krivičnog dijela.

“Treba očekivati istragu jer mislim da se to ne može izbjeći. Kakav karakter istrage možemo očekivati teško je reći…”, kazao je Marić “Vijestima”.

Prije formiranja nove vlade, iz NVO sektora i dijela javnosti su upozoravali da se ovakve stvari dešavaju.

“Uništava se dokumentacija i čini sve da se prikriju raznorazne korupcionaške afere”, rekla je za TV Vijesti izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović krajem oktobra, upozoravajući da pregovori o formiranju nove vlade dugo traju, a za to vrijeme tehnička Vlada “svojevoljno upravlja državom”.

Premijer je kazao da su održavanjem sjednice na Cetinju željeli da odaju počast svima koji su Crnu Goru voljeli i stvarali.

Poručio je da se 30. avgusta desila sloboda koja može da se razvija samo ako se radi zajednički.

“Živjeli smo u periodu selektivne, nekad nedostižne pravde i ovu godinu smo proglasili godinom pravde”, rekao je Krivokapić.

On je zamolio tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao, kako je kazao, ni po babu ni po stričevima.

Na pitanja da li su upoznati sa tvrdnjama Krivokapića o uništavanju dokumenata i šta će preduzeti, nijesu odgovorili iz Osnovnog državnog tužilaštva i Specijalnog državnog tužilaštva.

Vrijeđali premijera i ministre, psovali novinare

Grupa građana Cetinja verbalno je juče napala premijera i ministre kada su nakon sjednice Vlade prošetali gradom. Oni su se okupili preko puta Vladinog doma i pjevali uvredljive pjesme, a psovali su i fotoreportera “Vijesti” dok ih je fotografisao.

Oni su tražili da ih ne fotografiše, iako su se nalazili na javnoj površini.

“Slično je doživio Kol (bivši njemački kancelar Helmut Kol) u Karlsrueu, a on se nasmijao. Ja se nijesam nasmijao, ja sam komunicirao”, kazao je Krivokapić.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i Socijalistička narodna partija osudilii su dešavanja na Cetinju.

Cetinjski DPS sinoć je saoštio da se Krivokapić i njegovi ministri, koje nazivaju apostolima, “ne čude reakciji sugrađana” i da “ Crnogorci i “Grad heroj” neće ćutati! “. Oni optužuju premijera da hoće Crnu Goru da pretvori u “pravoslavnu džamahiriju”.

Opozicija optužuje premijera da podstiče korupciju

Krivokapić je, govoreći o predstojećim izborima u Nikšiću, kazao da sloboda mora na izborima da pokaže slobodan glas, a ne siguran glas ma od koje političke strukture dolazio.

“Ako vam građani Nikšića neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nijesu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta”, kazao je Krivokapić.

Iz SDP-a su, ocijenivši da je nečuveno da premijer podstiče na korupciju, zapitali da li je svjestan izgovorenih riječi.

I iz DPS-a su kritikovali premijera, navodeći da je ušao u zonu krivične odgovornosti.

 

 


Povezane vijesti

Tuču ministara u Crnoj Gori spriječile kolege

eTrebinje

Crna Gora: Pada vlada? Krivokapić: Izdaja

eTrebinje

Premijer: Idemo u rekonstrukciju Vlade Crne Gore

eTrebinje

Zastrašujuće prijetnje: Kunemo se u sve sveto, od Vlade Crne Gore neće ostati kamenčić!

eTrebinje

Krivokapić: Nikada ne bih dao saglasnost za priznanje Kosova

eTrebinje

KRIVOKAPIĆ: Da sam na Đukanovićevom mjestu raspisao bih referendum

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više