eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Rajčević najavio obračun sa lažnim diplomama u RS

Izvor: BN/SRNA

Fotografija: Ilustracija


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da će 2021. biti godina konačnog obračuna i stavljanja tačke na sve negativne pojave u visokom obrazovanju.

Rajčević je najavio da slijede vrlo konkretni potezi u oblasti osiguranja kvaliteta, dodavši da je ranije najavljivao da će Vlada Srpske biti posvećena unapređenju stanja u visokom obrazovanju, prije svega sa aspekta borbe protiv negativnih pojava.

– Svjedočimo sada da u javnosti imam dosta priče o lažnim diplomama i svim tim negativnim pojavama i upravo na jednoj od sljedećih sjednica Vlade ćemo preduzeti i određene konkretne korake – izjavio je Rajčević Srni.

On je rekao da će to biti učinjeno prije svega formiranjem radne grupe koja će se baviti isključivo tim problemima i dodao da je već održao sastanke sa ključnim ljudima koji bi trebalo da se bave ovom tematikom.

– Bićemo prilično radikalni po tom pitanju. I inspekcija sa svoje i Ministarstvo sa svoje strane, kao i Agencija za visoko obrazovanje i Ministarstvo unutrašnjih poslova – istakao je Rajčević.

Prema njegovim riječima, ovo će biti godina konačnog obračuna i stavljanja tačke na sve negativne pojave u visokom obrazovanju, uključujući i nezakonito izdavanje javnih isprava.

Rajčević je upozorio da visokoškolska ustanova koja ne bude striktno sprovodila odredbe novog Zakona o visokom obrazovanju nema čemu da se nada i definitivno neće moći obavljati djelatnost na teritoriji Republike Srpske.

– Apelujem i na resorna ministarstva u kantonima u FBiH da krenu putem kojim je krenula Srpska, da se ozbiljno posvete problemima u oblasti visokog obrazovanja, jer BiH je jedinstven obrazovni prostor i bojim se da, ukoliko ne budemo svi zajedno radili u okviru borbe protiv negativnih pojava, nećemo imati nekog efekta – naglasio je Rajčević.

 


Povezane vijesti

Zaradili više od 600.000 maraka: Zbog prodaje diploma uhapšeno 10 rektora univerziteta i saučesnika

eTrebinje

Panična kupovina šećera ne prestaje

eTrebinje

Oprez prilikom kupovine na društvenim mrežama: Ne naručujte robu na stranicama bez adrese, broja telefona i mogućnosti vraćanja proizvoda

eTrebinje

Dani borbe protiv dijabetesa u Trebinju

eTrebinje

Srbija kupuje Komercijalnu banku u Srpskoj, Crnoj Gori i Kosovu

eTrebinje

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više