eTrebinje
Trebinje

Ćurić: Budžetom obuhvaćeni svi važni projekti i programi za Trebinje

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je budžet za 2021. godinu urađen veoma kvalitetno i da su u njemu obuhvaćeni svi važni projekti i programi za grad.

“Smatram da ovogodišnji budžet u iznosu od 30.798.000 KM, nije mali, niti je, kako neki kažu, preoptimističan, ali to je stvar procjene, za koju mi smatramo da ćemo zacrtano ostvariti i da ćemo uspjeti da prikupimo planirane prihode. Ali, isto tako, ovaj budžet nas obavezuje i da budemo odgovorni provodeći sve obećane procedure, jer projekte, naročito kapitalne investicije, treba provesti. Mi smatramo da za to imamo snage, volje i sposobne ljude koji će sve to realizovati“, rekao je Ćurić.

On je dodao da su svi programi koje su u prethodnom periodu podržani i pokrenuti, planirani i u 2021. godini.

„I pored teške situacije zbog virusa korona, sve će biti realizovano, na ponos svih nas. Godina iza nas bila je teška, ne ponovila se, očekujemo da u martu, aprilu krene na bolje i da nastavimo sa razvojem Trebinja, naročito u oblasti turizma”, kazao je gradonačelnik Trebinja.

Govoreći o kapitalnim investicijama, Ćurić je naveo da su za ovu namjenu u budžetu za 2021. godinu izdvojena značajna sredstva.

„Sredstva od oko šest i po miliona konvertibilnih maraka smatramo  itekako velikim iznosom u odnosu na budžet koji je na raspolaganju. Srednjoročni plan kapitalnih investicija ide u tom pravcu, ne možemo nešto preko noći promijeniti. Godine 2017. donijeli smo, po prvi put, srednjoročni plan, držimo se tog plana, radimo svake godine izmjene na godišnjem nivou, sve kapitalne investicije koje smo započeli i planirali realizovaćemo iz ovih sredstava“, precizirao je Ćurić.

On je naročito istakao podršku Vlade RS i Republike Srbije za kapitalne projekte koji su značajni ne samo za Trebinje već i našu regiju.

„Prije svega, mislim na projekat rekonstrukcije Starog grada i izgradnje Duhovnog centra. Grad Trebinje je i dalje opredijeljen da izradi projektnu dokumentaciju za izgradnju novu bolnicu u našem gradu, koja će biti značajna i za Hercegovinu. To su krupni, značajni projekti. Ni nas nije mimoišla pandemija, ali iznos za kapitalne investicije dovoljno govori da smo opredijeljeni za razvoj i da u narednom periodu nastavljamo da razvijamo i Trebinje i Hercegovinu“, istakao je gradonačelnik Trebinja.

 


Povezane vijesti

Grad finansira pripravnički staž za 50 radnika – Za plate 360.000 KM iz budžeta

eTrebinje

Ćurić sa ministrom saobraćaja Ćorićem – Prioriteti velika obilaznica i sanacija puteva

eTrebinje

Bespovratna sredstva za 30 Trebinjaca i uređenje dva dječija igrališta

eTrebinje

Grad Trebinje i „Help“: Bespovratna sredstva za 30 Trebinjaca i uređenje dva dječija igrališta

eTrebinje

Dani Srpske u Srbiji“: Delegacija Trebinja na čelu sa gradonačelnikom Ćurićem u posjeti Zrenjaninu i Nišu

eTrebinje

Tipski objekti na Ublima i elitno naselje iznad Pridvoraca

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više