eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Elektroprivreda RS planira milionsku dobit

Izvor:

Fotografija:


Elektroprivreda RS planira ove godine da ostvari dobit u poslovanju od 21,87 miliona KM.

Uovoj javnoj kompaniji kažu da je Nadzorni odbor jednoglasno usvojio Plan poslovanja  MH ERS, te da planirani ukupni prihodi matičnog preduzeća iznose 677,4 miliona КM i za 31 odsto su veći od rebalansom planiranih za 2020.

Razlog je, kako kažu, preuzimanje funkcije javnog i rezervnog snabdijevanja kupaca električnom energijom od elektrodistributivnih preduzeća.

Takođe, planirani su i veći rashodi, i to za 32 odsto, i iznose 655,53 miliona КM, a zbog, kako kažu, povećanja troškova proizvodnih usluga u kojima su sadržani troškovi mrežarine, koje matičnom preduzeću fakturišu elektrodistributivna preduzeća za uslugu prenosa električne energije kupcima koje snabdijeva matično preduzeće.

Ukupno planirana investiciona ulaganja matičnog preduzeća za ovu godinu iznose 14,9 miliona KM, a sastoje se od investicija koje će se finansirati iz vlastitih sredstava u iznosu od 13,16 miliona KM i investicija koje će se finansirati iz kreditnih sredstava 1,47 miliona KM i iz donacija od 272.000  KM.

Predviđena su investiciona ulaganja u izgradnju vjetroparka Hrgud u iznosu od 5,85 miliona KM. U ovoj godini biće pokrenute i aktivnosti na izgradnji solarnih elektrana SE Ljubinje, SE Trebinje 2 i SE Trebinje 3, čija je ukupna vrijednost 272,8 miliona KM, od čega će u 2021. godini vlastitim sredstvima biti realizovano 950.000 KM, kažu u ERS.

 

Izvor: srpskainfo.com


Povezane vijesti

ERS preuzima sve kupce, distribucije dužnicima prijete tužbama

eTrebinje

Petrović: Matično preduzeće izmirilo obaveze prema dobavljačima

eTrebinje

“Elektro-Hercegovina” u minusu od 2,8 miliona

eTrebinje

Pao prvi snijeg u Trebinju

eTrebinje

Izgradnja solarnih elektrana Trebinje (Video)

eTrebinje

Petrović: Povećanje cijene minimalno, na račun od 50 KM povećanje manje od dvije KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više