eTrebinje
Najnovije Trebinje

Poplave u Hercegovini, u prekidu promet na nekoliko puteva (Video)

Izvor: RTRS

Fotografija: Ilustracija


U slivnom području rijeke Trebišnjice, za pedeset dana, palo je oko sedamsto litara kiše po kvadratnom metru.

Od kraja decembra u Hercegovini je palo kiše više nego u cijeloj prethodnoj godini. Nabujali vodotokovi i bujice povremeno stvaraju probleme u saobraćaju, poplavljene su oranične i obradive površine, a u prekidu je i nekoliko lokalnih saobraćajnica.

U slivnom području rijeke Trebišnjice za pedeset dana palo je oko sedamsto litara kiše po kvadratnom metru. Sve elektrane u sistemu rade punim kapacitetom. U hidroakumulacije Bileća i Gorica dotok je oko četiristo kubnih metara. Na brani Hidroerlektrane Trebinje 1, u korito rijeke ispušta oko dvjesta kubnih metara u sekundi.

Za razliku od juče, kada je kroz grad propuštano 250 kubnih metara vode, danas je protok smanjen na dvjesta kubnih metara vode u sekundi.

Zbog intenzivnih padavina u slivnom području rijeke Trebišnjice, protok kroz grad, očekuje se 250 do 300 metara kubnih vode u sekundi. To, kažu, ne bi trebalo da izazove plavljenja u priobalnom području.

Usljed bujičnih i visokog nivoa podzemnih voda, nizvodno i južno od Trebinja, poplavljeni su dijelovi Popovog i Petrovog polja.

– Nastojimo da iskontrolišemo sve količine vode da ne ugroze grad Trebinje, a nizvodno od grada nastojaćemo da bude u granicama. Što se tiče Vrela, sigurno je da će biti plavljenja – kaže Aleksandar Vujić, izvšni direktor za upravljanje sistemom, ZP Hidroelektrane na Trebišnjici.

U prekidu su lokalni putevi Strujići-Orašje-Čavaš, veza sa magistralnog puta Trebinje-Ljubinje i put za selo Velju Goru, južno od Trebinja.

 

 


Povezane vijesti

Smanjuje se broj teških pacijenata u Bolnici Trebinje

eTrebinje

Izvor zdravlja iz Hercegovačke zemlje: jedite ovo i nećete biti bolesni!

eTrebinje

Do ljeta moguće ukidanje putarine Trebinje – Herceg Novi

eTrebinje

Trebinje sada nudi i cikloturizam

eTrebinje

Ministar Šeranić sa predstavnicima grada i medicinarima

eTrebinje

Za četiri dana preminulo 12 osoba: U trebinjskoj bolici i dalje pacijenti sa teškim kliničkim slikama

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više