eTrebinje
Najnovije Trebinje

Usvojena odluka o izradi srednjoročnog plana kapitalnih investicija 2021-2025.

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Skupština Grada Trebinja danas je usvojila odluku o pristupanju procesu izrade srednjoročnog plana kapitalnih investicija za period 2021-2025. godina.

Kako je navedeno u odluci, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić će imenovati Koordinacioni tim za izradu srednjoročnog plana, u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove odluke u Službenom glasniku grada Trebinja.

Kapitalne investicije, u smislu ove odluke, su investicije u vrijednosti od 50.000 KM i više. Koordinacioni tim bi trebalo da bude sastavljen od predstavnika gradske uprave i Skupštine grada, predstavnika Privrednog savjeta, te gradskih javnih preduzeća i ustanova i predstavnika iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture, sporta, zdravstva i turizma i mjesnih zajednica, mladih i drugih potencijalnih tijela u cilju što kvalitetnije pripreme ovog dokumenta.

Odbornici su danas usvojili i program rada Skupštine Grada Trebinja za 2021. godinu, kao i više planskih dokumenata utroška budžetskih sredstava za 2021. godinu, među kojima su i programi uređenja građevinskog zemljišta sa finansijskim planom ulaganja u pripremu i izgradnju kapitalnih objekata, zajedničke komunalne potrošnje, te održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica.

Skupština je usvojila i odluku o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama, te više dokumenata iz oblasti urbanističkog planiranja – odluke o pristupanju izmjenama regulacionih planova „Bregovi“, „Sjeverni logor“ i „Gradina“, te zoning plana „Petrinja-Podgljivlje“, kao i odluke o izradi regulacioniih planova „Industrijska zona Gorica“, „Gorica – Vinogradi“ i „Dražin Do – Gomiljani“, te zoning plana „Obala rijeke Trebišnjice“.

 


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više