eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Vodi li Petrović Elektroprivredu Srpske u propast?

Izvor:

Fotografija:

ers-trebinje
Elektroprivreda Republike Srpske

Radnici Elektroprivrede RS izrazili su nezadovoljstvo i brigu za opstanak preduzeća i egzistenciju zaposlenih, tvrdeći da je ova firma dovedena do kolapsa zahvaljujući nesavjesnim poslovanjem rukovodioca, generalnog direktora ERS Luke Petrovića.

,,Naime, zbog velikog broja viška radnika koji su došli do zaposlenja u predizbornom periodu, pa su do zaposlenja dolazili diplomirani politolozi, profesori fizičkog vaspitanja, a dolazilo je do odliva deficitarnih kadrova (montera, dispečera, elektro-tehničara) dovedeno je u pitanje redovno održavanje mreže i funkcionisanje poslovanja preduzeća”, kaže se u dopisu našoj redakciji nezadovoljnih radnika Elektroprivrede Republike Srpske.

Podsjećaju da su mjesecima vođeni pregovori sindikata sa predstavnicima kompanije o visini otpremina za radnike koji nisu neophodni za normalan proces rada preduzeća.

“Pored administrativnih radnika zahtjev za stimulativnu otpreminu podnijeli su i stručni kadrovi na kojima leži Elektroprivreda, a isti su odbijeni iz razloga što su deficitaran kadar, uz obećanje Luke Petrovića kako će im biti poboljšani uslovi rada i garantovana plata od 2.000KM”, navodi se u dopisu.

Naglašavaju da opravdano strahuje da ovo stanje vodi ubrzano prema privatizaciji preduzeća, pošto je još, kako tvrde, to ostalo da se dovede do propasti, pa i obezvrijedi imovina i ode u bescjenje.

“Nikome nije jasno u kojem pravcu ide rekonstruiranje ERS, ali sa novim koeficijentima ponizili su elektro montere, ukinuli dežurne elektičare one koji su stub elektro preduzeća, obezvrijedili dispečere kao komandno mjesto svake Elektroprivrede”, kaže se u dopisu i dodaje:

“Dok su podizane plate elektro inženjerima, nekim koordinatorima i dok pojedinci imaju ugovorene plate po nekoliko hiljada maraka “nosioci” poslovanja firme obezvrijeđeni su, plate im smanjene, sami su degradirani novim odlukama rukovodstva  i svoju egzistenciju pronalaze u odlasku od nekih evropskih zemalja”.

Zabrinuti radnici postavljaju pitanje:

– Ko će da radi na terenu, održava mreže, na koji će način potrošaći biti zadovoljeni?

Tvrde da plate radnicima, koji su deficitaran kadar u preduzeću, moraju biti povećane, inače će cijelo poslovanje preduzeća biti dovedeno u pitanje, jer deficitarni kadrovi napuštaju preduzeće i bez otpremnina nezadovoljni uslovima rada i postupanjem rukovodstva sa stanjem u EPS.

“Da li ćemo se izboriti da možemo pristojno da živimo od svoga rada ili ćemo se pridružiti onima koji su riješenje svoje egzistencije pronašli u nekim od evropskih zemalja ostaje da se vidi. Mi smo spremni da izađemo na ulice, jer je ovo posljednji voz da iskažemo svoje nezadovoljstvo lošim stanjem i lošim rukovođenjem EPS-a”, navode nezadovoljni radnici Eletroprivrede Republike Srpske.

 

Izvor: rtvbn.com


Povezane vijesti

Milunović od sutra na čelu Zavoda za statistiku RS

eTrebinje

MILUNOVIĆ: Nisam dao otkaz u Elektroprivredi – Imenovan sam na drugu funkciju

eTrebinje

Radnici ERS-a traže povećanje plata od 12,5 odsto

eTrebinje

ERS ruši trebinjski arhiv i pravi zgradu od šest miliona KM

eTrebinje

Petrović: Srpski narod neće ni oprostiti ni zaboraviti uvrede i laži

eTrebinje

Nakon maratonskih pregovora potpisan Kolektivni ugovor ERS

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više